dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkThe Champ roept Mukhtar Suleiman van Katwijk op voor interlands Somalië

The Champ roept Mukhtar Suleiman van Katwijk op voor interlands Somalië

Dinsdag speelde Mukhtar Suleiman als invaller nog mee in de beladen derby met Quick Boys, maar de aanvaller van Katwijk staat wellicht komende week voor nog hetere vuren. Hij is door de Nederlandse bondscoach van Somalië Pieter de Jongh, aka The Champ, opgeroepen voor de interlands met Swaziland.

Katwijk was, volgens de FIFA-regels, verplicht om de aanvaller pas zondag af te staan, maar Somalië wilde graag eerder de beschikking over de snelle spits.

Woensdag na het duel met Quick Boys gaf Katwijk Suleiman al groen licht om af te reizen.

Mukhtar Suleiman zat dan ook niet bij de selectie voor het duel met HHC Hardenberg en mist ook de duels met Scheveningen en Rijnsburgse Boys.

Hij krijgt te maken met bondscoach Pieter de Jongh. In Zimbabwe won hij twee bekertitels met respectievelijk Highlanders en FC Platinum, sindsdien gaat hij door het leven als The Champ en identificeert hij zich in belangrijke mate met die naam.

Nadat hij met FC Platinum de Castle Lager Challenge Cup won gaf hij een interview waarmee hij een BN’er werd. Hierbij koppelt hij zijn Nederlandse accent aan zeer authentiek Engels taalgebruik.

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD