vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagTerugblikken op kraker FC Lisse - Sportlust '46: 'Er zijn 2 teams...

Terugblikken op kraker FC Lisse – Sportlust ’46: ‘Er zijn 2 teams nodig om een leuke wedstrijd te krijgen’

Afgelopen zaterdag was FC Lisse – Sportlust ’46 (3-1) de topwedstrijd in de Derde Divisie Zaterdag. Maar de wedstrijd bracht niet het voetbal waarop gehoopt was. De kansen waren tot kort voor tijd schaars en beide verdedigingen waren dus lang de baas. De beide oefenmeesters van de clubs, Raymond Bronkhorst en Patrick Loenen, keken een beetje naar elkaar als het ging om het gebrek aan aantrekkelijk voetbal. ,,Er zijn twee teams nodig om een leuke wedstrijd te krijgen”.

Sportlust liet FC Lisse aanvankelijk schrikken met een paar knappe aanvallen via met name de linkerflank maar na een kwartiertje stond er voornamelijk een compact verdedigend team met 5 man achterin en 3 aanvallers op de middenlijn. Daar hielden jullie FC Lisse behoorlijk mee van de goal vandaan maar kwamen er ook weinig kansen voor jullie. Waar lag dat laatste aan ?
Loenen: ,,Daar heb je twee ploegen voor nodig. Het had vooral te maken met hoe zij met hun backs speelden. Als zij de bal niet hadden zakten zij met hun backs ver uit. Daarom werd het lastig voor ons om met onze backs door te stappen. FC Lisse speelde met de handrem erop. Prima, maar mijn team is heel fit en wij konden wel wachten tot ver in de wedstrijd. Ik heb dat ook tegen mijn spelers gezegd. Je mag ook gewoon nog na 70 of 80 minuten de winnende goal maken.”

Jullie speelden dus gewoon met die 0-0 door in de hoop dat die gelegenheid voor 0-1 zich voor zou gaan doen?
,,Ja, en dat gebeurde uiteindelijk ook. Tot dat moment hebben we eigenlijk alles goed gedaan. Weinig weggegeven en die 1-0 voorsprong gepakt.”

En toen donderde alles in elkaar. Hoe kon dat gebeuren?
“Ik had afspraken over hoe we zouden gaan staan bij hoekschoppen van Tom Noordhoff. Bij uitdraaiende hoekschoppen zouden we niet gaan staan waar we nu stonden met ons blok, op de 5 meter lijn, maar ongeveer bij de strafschopstip. Daar kwam die hoekschop van Noordhoff dus ook, alleen, wij stonden er niet bij. Gewoon een cadeautje dus. Dit was geen pech. Pech is iets waar je niets aan kunt doen, maar hier konden we wel wat aan doen..”

En even later is alles weggegeven.
,,Ja, dat is sport. Je ziet dat ze bij Lisse de geest krijgen en wij blijven te lang hangen in de teleurstelling.

Dan over naar het andere kamp, hoe keek jij, Raymond Bronkhorst, naar het verloop van de wedstrijd?
,,Alleen in het eerste kwartier was er hoge druk van Sportlust. Daarna lieten ze zich naar eigen helft zakken om ons daar op te vangen. Ze hielden het veld klein en er was daardoor moeilijk doorheen te voetballen.”

Jullie konden er maar af en toe door komen. En als dat al gebeurde stond het vizier niet scherp bij de afronding.
,,Dat je weinig kansen krijgt heeft te maken met wat ik net zeg. Voor een leuke wedstrijd zijn twee teams nodig die dat laten gebeuren. Sportlust ging met 5 mensen achterin staan en hield het compact. Daar konden wij onvoldoende door komen en dan heb je wat geluk of een creatieve ingeving nodig om toch een keer die 1-0 te maken. Dat hadden we eigenlijk allebei heel lang niet. Toen zij uiteindelijk toch door die strafschop op 1-0 kwamen deden wij wat in een dergelijke situatie vaker doen. Dan gaat David Verwey ons voorin helpen. En dit keer werkte dat perfect. Niet alleen bij die 1-1, maar ook bij de 2-1.”

Jullie waren na die 1-1 niet tevreden, want lieten David Verweij ook toen voorin staan.
“Dat klopt. We bespraken dat kort binnen de staf met elkaar maar hadden het idee dat we dat best konden doen. Sportlust bleef achteruit staan en wij drukten door. Met David Verwey erbij breng je extra lengte in je spits en dus onrust. Het werkte uiteindelijk allemaal prima bij de 2-1.

Vind je dat de winst verdiend naar Lisse is gegaan?
“Wij hebben voor de winst gespeeld. We hadden het alleen in de eerste minuten en in het begin van de tweede helft even lastig. Maar voor het overige hebben we de wedstrijd gecontroleerd en uiteindelijk ook de doelpunten gemaakt die we verdienden”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS