zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieTERUGBLIK | RTV Katwijk Trainers-show: Oude jongens krentenbrood met soms een scherp...

TERUGBLIK | RTV Katwijk Trainers-show: Oude jongens krentenbrood met soms een scherp randje

De traditionele seizoensouverture van RTV Katwijk Sport wordt sinds jaar en dag volgens een vast recept opgediend. Onder leiding van de vriendelijke gastheer Jaap Kloos kijken trainers van diverse amateurclubs vooruit naar het nieuwe seizoen. Naast de trainers aan tafel wordt de uitzending bezocht door verschillende mediavertegenwoordigers en andere belangstellenden. Voetbal247.nl ging dit jaar ook op de uitnodiging in en besloot direct maar de notulen te maken van alles wat ter tafel kwam.

Niets kan beter de ongedwongen sfeer duiden dan een stukje Haagse voetbalhumor. Naast tafelgast John Blok werd er in het eerste uur telefonisch contact gezocht met SJC-trainer Sjaak Polak. Toen hem werd gevraagd zijn licht te schijnen op de eerste wedstrijd bij Harkemase Boys reageerde Polak op z’n Polaks. ,,Dan harken we ma direct de eerste drie punten binnen”, was het gevatte antwoord van de gedreven Hagenees in Noordwijkse dienst. John Blok kon uiteraard niet achterblijven en gaf, nadat hij positief geantwoord had op de vraag of één van de mensen aan tafel aan het einde van het seizoen kampioen zou worden een onderbouwing met een Haags sausje. ,,Mijn collega Erik Assink is een verdienstelijk biljarter, hij is zeker een kanshebber voor een kampioenschap”, aldus de coach van Scheveningen.

Natuurlijk werd er niet alleen maar gelachen aan tafel, waar in het eerste uur, naast Blok en Assink, Niek Oosterlee en Robbert de Ruiter plaats hadden genomen. Assink gaf tijdens het verhaal over zijn aanstelling een klein inkijkje in het verloop van de bestuurlijke revolutie op Nieuw Zuid. Zo karakteriseerde hij Hans van der Plas als een man met hart voor de club, die een tijdje aan de zijlijn heeft gestaan, maar met zijn knokkersmentaliteit nu weer een rol had verworven in het technisch kader van de club. Ook was Assink heel duidelijk in zijn oordeel over de lange schorsing van Martin van Eeuwijk (,,Te gek voor woorden.”). Daarin werd hij gesteund door Robbert de Ruiter, die ook aangaf dat hij, ondanks het gedwongen vertrek bij FC Lisse, nog steeds een goed contact heeft met de begaafde spelmaker. Niek Oosterlee deed de laatste duit in het zakje door te stellen dat het slechte kunstgrasveld op sportpark Panhuis juist een voordeel was voor zijn ploeg. Zij maken namelijk de meeste (trainings)uren op de verouderde ondergrond.

In uur nummer twee was het de beurt aan Ted Verdonkschot, Jack van den Berg, Jack Honsbeek en Dick Heemskerk, assistent-trainer van Rijnsburgse Boys. VVSB-trainer Jack Honsbeek had, met drie titelkandidaten aan tafel, weinig bedenktijd nodig op de vraag of iemand zich kampioen mocht noemen aan het eind van het seizoen. De tafel-debutant was duidelijk over de kansen van zijn eigen ploeg. ,,Wij gaan niet meespelen om de prijzen, maar wij gaan het iedere ploeg heel lastig maken.” Dick Heemskerk, die de honneurs waarnam voor hoofdcoach Wilfred van Leeuwen, zag in IJsselmeervogels de nieuwe kampioen, waarna Ted Verdonkschot, met het gewenningsproces in het achterhoofd, de titelaspiraties van de recordkampioen weer iets afvlakte. Ten slotte het woord aan de trainer van de regerend kampioen, Jack van den Berg. Hij wordt al vroeg in het seizoen geconfronteerd met een gevulde ziekenboeg. ,,We hebben te maken met blessures voor Van Dam, Esseboom en Van Noord, dat zijn drie centrale verdedigers”, aldus van den Berg, die dit gegeven nog wel een positieve draai kon geven door de positieve ontwikkeling van Bart Sinteur te benoemen.

Een mooi slotakkoord op de voorbereidingsperiode. Zaterdag vanaf half drie gaat er weer om de knikkers gespeeld worden en dat is iets waar iedereen eensgezind positief over was. Terugluisteren kan via deze link (vrijdag 24 aug 19:00 kiezen) en deze link (vrijdag 24 aug 20:00 kiezen).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD