donderdag, september 28, 2023
Voetbal247.nlKNVB BekerTerugblik KNVB bekertoernooi 2019/2020: deze clubs wonnen van de profs

Terugblik KNVB bekertoernooi 2019/2020: deze clubs wonnen van de profs

Afgelopen zaterdag werd er geloot voor de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi. De eerste bekerronde vindt plaats op 26, 27 en 28 oktober. 13 amateurclubs spelen in deze ronde tegen betaald voetbalclubs. In de afgelopen jaren zagen we regelmatig dat profclubs hun meerdere moesten erkennen in clubs uitkomend in de Tweede Divisie of lager. In de vorige editie van de KNVB Beker deden er alleen maar profclubs mee aan het hoofdtoernooi, dus zagen we geen stunts. Maar welke verrassingen zagen we ook alweer in het laatste bekerseizoen 2019-2020 toen de amateurteams wel meededen?

In het voetbalseizoen 2019/2020 was het op de eerste speeldag van de eerste ronde al raak. GVVV trof Helmond Sport op het eigen Sportpark Panhuis. De thuisploeg nam aan het begin van de eerste helft de leiding door een doelpunt van Berry Powel, waarna Helmond Sport in de 70e minuut gelijk maakte. De ploeg uit Veenendaal maakte 7 minuten voor tijd de 2-1, waarmee het de gasten uit Helmond uit de beker knikkerde.

IJsselmeervogels haalde op dezelfde avond nog harder uit in eigen huis tegen FC Den Bosch. De gasten uit ‘s Hertogenbosch pakten al na 23 minuten een rode kaart, waarna Danny van den Meiracker de toegekende strafschop binnenschoot en Maikel de Harder en Ahmed El Azzouti IJsselmeervogels in de tweede helft aan de 3-0 eindstand hielpen. Daarmee bezorgde IJsselmeervogels de profclub uit Den Bosch een pijnlijke avond.

Een dag later, op 30 oktober 2019, zorgde zondagderdedivisionist RKSV Groene Ster voor een daverende verrassing door VVV-Venlo, destijds nog Eredivisionist, uit te schakelen. De Limburgers leken een stunt in de 94e minuut aan hun neus voorbij te zien gaan, toen Haji Wright de 2-2 voor VVV maakte. Groene Ster had in de tweede helft door doelpunten van Thom Vluggen en Maikel van Kesteren een achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong. De amateurs van Groene Ster wonnen echter, ondanks de klap in de blessuretijd, na strafschoppen van de profs uit Venlo (4-2). Een daverende verrassing was een feit.

De ploegen die het verst kwam in het vorige bekertoernooi waaraan de amateurclubs meededen, waren Spakenburg en IJsselmeervogels. Beide clubs kwamen tot en met de achtste finale. Spakenburg nam het in de eerste rondes niet op tegen bvo’’s. Het won in de tweede kwalificatieronde met 2-0 van SDO, in de eerste ‘echte’ ronde was het sterker dan ASWH (2-0), in de tweede ronde werd er met strafschoppen afgerekend met OFC, om in de achtste finale de eerste en tegelijkertijd sterkste profclub in een uitduel te treffen: Ajax. In Amsterdam werd er met 7-0 verloren. IJsselmeervogels hoefde niet op te draven in de tweede kwalificatieronde van het bekerseizoen 2019/2020. IJsselmeervogels schakelde zoals eerder vermeld Den Bosch met 3-0 uit, won vervolgens met 1-0 van SteDoCo, om in de achtste finale door Go Ahead Eagles te worden uitgeschakeld na strafschoppen (reguliere stand 1-1).

De vraag is welke clubs er dit jaar voor een verrassing gaan zorgen en een profclub gaan uitschakelen. De KNVB Beker is door het verrassende karakter een competitie die in trek is bij mensen die doen aan voetbal wedden. Sportytrader, dat wekelijks op de pagina voetbal voorspellingen met voorspellingen voor voetbalwedstrijden komt, doet dit daarom niet alleen voor grote competities als de Eredivisie en de Champions League, maar ook voor voetbalduels in de KNVB Beker. In die wedstrijdvoorbeschouwingen vind je onder meer statistieken en andere informatie en verwachtingen over de wedstrijd. Dat de eerste ronde van de KNVB beker maar weer een spectaculaire ronde mag worden!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD