maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTerschegget nadert kruispunt in carrière

Terschegget nadert kruispunt in carrière

Al zes jaar draagt hij het shirt van GVVV, ondanks de belangstelling van gerenommeerde clubs. Wordt Roy Terschegget de nieuwe mister GVVV? Twee jaar geleden kon hij terugkeren naar De Graafschap, de club waar hij als belofte enkele seizoenen speelde.

Verse prikkels, nieuwe uitdagingen

“Maar het woog niet op tegen de combinatie die ik hier had: mijn maatschappelijke carrière gecombineerd met voetballen bij GVVV”, blikt de spelmaker tegenover TweedeDivisie.org terug. “Andere clubs hebben ook wel geïnformeerd, maar op dat moment presteerden die nooit beter dan GVVV, dus ben ik daar niet op ingegaan.” Toch is het niet zomaar een vanzelfsprekendheid dat de middenvelder zijn loopbaan in Veenendaal afsluit. Hij is 29 en na dit seizoen loopt zijn contract af, net als dat van verschillende andere vaste waarden in de GVVV-selectie: “Laat ik heel duidelijk voorop stellen: ik heb het heel erg naar mijn zin bij GVVV. De Tweede Divisie en een nieuwe trainer geven verse prikkels, nieuwe uitdagingen.”

Puur op gevoel

Toch bestaat de kans dat Terschegget volgend seizoen nog één keer besluit zijn vleugels uit te slaan om bij een andere club te kijken: “Ik sluit zeker niet uit dat ik ook na dit seizoen voor GVVV blijf spelen, maar ergens heb ik wel het gevoel dat als ik nog eens een nieuwe stap wil maken, dat het dan volgende zomer moet gebeuren. Het zal er ook vanaf hangen wat andere jongens doen. Zo’n keuze maak ik puur op gevoel.”

Meeste punten tegen promovendi

Terschegget heeft hoge verwachtingen van komend seizoen in de Tweede Divisie: “We hebben afgelopen seizoen de meeste punten gehaald tegen ploegen die met ons naar de Tweede Divisie zijn gepromoveerd. Ploegen die willen voetballen liggen ons wel. Ik vind dat we in het linkerrijtje moeten kunnen eindigen. Op zich trekt het spelen tegen beloftenteams mij minder, dat heb ik bij De Graafschap al wel meegemaakt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD