donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysTerence Groothusen versterkt aanval Kozakken Boys

Terence Groothusen versterkt aanval Kozakken Boys

De TC van Kozakken Boys, het duo Kees Spaan/Ger Klop, heeft de aanval van Kozakken Boys van een nieuwe impuls weten te voorzien. Dinsdagavond sloot men een overeenkomst met de 1,92 meter grote aanvaller Terence Groothusen, zo meldt de website van de club.

Bij Kozakken Boys ontstond afgelopen transferwindow een tekort aan aanvallers bij de club. Zowel Jordi van der Laan als Carlton Vicento vertrokken en daarom moest er gezocht worden naar versterking van de voorste linie. Eerder werd daarom Siebe Schets gehaald. Groothusen (volledige naam Terence, Clyde, Leon) speelde laatstelijk voor Hibernians FC, dat afkomstig is van Malta. Voor deze club speelde Groouthusen vorig seizoen o.m. twee wedstrijden in de Europa League tegen het Wit Russische Soligorsk. Beide partijen gingen met 1-0 verloren. Groothusen heeft Arubaanse roots en speelde eind vorig jaar 6 interlands voor dit eiland. Het betrof hier wedstrijden voor de CONCACAF Cup. Groothusen scoorde een maal.

In zijn jongste jaren kwam Groothusen uit voor Zeeburgia en DWS in Amsterdam. De nu 23 jarige speler trok vervolgens naar HFC EDO in Haarlem, waar hij o.m. uitkwam voor het onder 19 team van Barry Tjeertes en waar hij vervolgens ook in het eerste team van de club kwam te spelen. Dat team werd indertijd geleid door het duo Roy van der Mije/Koos Waslander. Groothusen kwam binnen twee seizoenen tot 30 treffers voor de club. Dit was aanleiding voor FC Dordrecht om de grote spits aan te trekken. Op 18 augustus 2017 maakte hij zijn debuut voor de club uit de toenmalige jupiler league tegen Fortuna Sittard. Indertijd was Gerard de Nooijer zijn trainer/coach.
In april 2018 ging het fout voor Groothusen. Bij een botsing met Ajax doelman Kostas Lamprou scheurde hij een kruisband af. Hij herstelde hier in de loop van da jaar van en koos vervolgens dus voor een avontuur op Malta. Eind 2019 kwam hij terug naar Nederland.
Omdat Groothusen nog maar kort geleden hersteld is van een blessure en ook al een aantal maanden niet getraind of gespeeld heeft wil Kees Spaan Groothusen “voorzichtig brengen”. Afgelopen dinsdag trainde hij voor het eerst mee met de selectie. “Wel proberen we alles zo snel mogelijk rond te maken met de KNVB en de Maltese Voetbalbond. Hopelijk kan hij zaterdag al bij de wedstrijdselectie (tegen IJsselmeervogels) zitten”, aldus Spaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD