Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Ter Leede wil potten breken in Derde Divisie

Ter Leede wil potten breken in Derde Divisie

Afgelopen seizoen was het eindelijk zover voor de bewoners van sportpark De Roodemolen. Door middel van het kampioenschap in de Zaterdag Hoofdklasse A promoveerde Ter Leede naar de Derde Divisie. Een goed laatste trimester en een zwalkend RKAV Volendam waren uiteindelijk genoeg om de titel binnen te halen. Uit een interview van Leidsch Dagblad met nieuwbakken trainer Steef Roodakkers blijkt dat de rood-gelen met de borst vooruit willen spelen in de Derde Divisie. 

De van UVS overgekomen Roodakkers maakt een flinke stap in zijn trainerscarrière met de wissel naar Ter Leede. Toen de rood-gelen bij hem aanklopten, had hij wel even tijd nodig om een beslissing te nemen. ,,Ik had gelezen dat Henk weg zou gaan, maar ik was wel verrast. […] Uiteindelijk zijn we in gesprek gegaan.” Uiteindelijk zijn de club en Roodakkers tot een akkoord gekomen.

Ondanks de promotie naar de Derde Divisie schreeuwt Roodakkers niet om versterkingen. Hij wil het vertrouwen geven aan de spelers die vorig jaar het kampioenschap vierden. ,,Ter Leede heeft een herkenbare spelstijl en de jongens zijn ingespeeld op elkaar. […] Geen noodzaak om alles om te gaan gooien.” De spelers zijn volgens Roodakkers extra gemotiveerd om zichzelf te laten zien in de Derde Divisie. In combinatie met een nieuwe trainer zorgt dat voor een leergierige, optimistische ploeg. Op deze manier wil Ter Leede potten gaan breken in de Derde Divisie.

Of het de bewoners van de Roodemolen daadwerkelijk gaat lukken om een rol te spelen in de competitie, valt te bezien. Wel is duidelijk dat optimisme hoogtij viert in Sassenheim. Het is een van de ingrediënten om tot een succesvol seizoen te komen.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag