maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsFC 's GravenzandeTer Leede-steunpilaar Rob Zandbergen: ‘In de winterstop geloofde ik er niet meer...

Ter Leede-steunpilaar Rob Zandbergen: ‘In de winterstop geloofde ik er niet meer in’

Van een klein afstandje bekeek Rob Zandbergen het feestgedruis op sportpark de Roodemolen met een grote glimlach op het gezicht. De centrale verdediger, die komend seizoen naar VVSB gaat, liet het zojuist behaalde kampioenschap even rustig op zich inwerken. ,,Dit is toch wel redelijk overdonderend,” verklaart hij aan voetbal247.nl

,,Als ik heel eerlijk ben had ik er in de winterstop geen geloof meer in. We stonden tien punten achter op Volendam en zagen een periodetitel als het hoogst haalbare.” Die jacht op een periodetitel kreeg echter een positieve wending voor Ter Leede. ,,Op een gegeven moment zien we de ploegen boven ons punten verspelen en ineens staan we er weer tussen.” Van ertussen ging het uiteindelijk naar erop en erover, Ter Leede eindigt het seizoen met zes punten meer dan RKAV Volendam.

In de laatste wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande werd de kroon op het werk gezet met een aanvallende ploeg, die niet bang was risico’s achterin te nemen. ,,Het is risicovol, maar het is ook hoe Ter Leede graag speelt,” zegt Zandbergen, om te vervolgen dat het wel een overtuigende overwinning was. ,,We kregen voor rust wel te maken met een enkele counter, maar gaven heel weinig weg.”

Dat laatste ontbrak in de eerste helft van het seizoen, waarin de speelwijze nog wat afstemming vereiste. Dat was ook de reden dat de Sassenheimers die indrukwekkende eindsprint na de winterstop nodig hadden. ,,Voor de winterstop stonden we veel te ver naar voren, maar langzaamaan kregen we de linies steeds dichter bij elkaar, waardoor we steeds minder tegengoals te verwerken kregen,” verklaart de 27-jarige sterkhouder het succes. Zandbergen verlaat de Roodemolen daarmee door de hoofduitgang en laat zijn ploeg, na twee jaren net niet, nu wel achter met promotie naar de Derde Divisie. Op welk niveau hij zelf gaat uitkomen, moet blijken in de nacompetitie, waarin zijn nieuwe club VVSB het eerst op gaat nemen tegen Hoek.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD