Volg ons

Eerste Divisie

Telstar wint subtopper in Emmen, Cambuur pas laat langs Jong AZ, Jong FC Utrecht verslaat Volendam

Telstar wint subtopper in Emmen, Cambuur pas laat langs Jong AZ, Jong FC Utrecht verslaat Volendam

Telstar neemt, na de 2-3 overwinning bij FC Emmen, voorschot op een eindklassering in de top 6. Lang konden de Velsenaren een 1-3 voorsprong consolideren, maar het werd uiteindelijk nog billenknijpen, toen een kwartier voor tijd Emmen de aansluitingstreffer wist te produceren. Cambuur begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, maar ze waren niet in staat om het niveau vast te houden. In de absolute slotfase zagen de ruim 7000 toeschouwers dat punten toch nog in Leeuwarden bleven, 3-2. Een wedstrijd met twee gezichten in de Utrechtse Galgenwaard. Tot aan minuut 50 waren de grootste kansen voor de bezoekers, daarna ging het initiatief meer en meer naar Jong FC Utrecht. In tegenstelling tot FC Volendam konden de Utrechtse beloften wel rendement uit het overwicht halen. Vlak voor tijd viel de winnende goal, 2-1.

FC Emmen – Telstar 2-3
Hoewel Emmen direct het initiatief nam, kreeg het al vroeg een tegentreffer te verwerken. Melvin Platje benutte al vroeg een strafschop, die toegekend was, omdat hij lang en opzichtig werd vastgehouden in het zestienmetergebied. Halverwege de eerste helft ging de bal aan de andere kant ook op de stip, na een domme tackle van Toine van Huizen. Cas Peters schoot Emmen weet naast Telstar, maar de gelijke stand was van korte duur. Na ruim een half uur nam Jerdy Schouten een lange ingooi van Toine van Huizen in 1 keer op de pantoffel en liet hij Dennis Telgenkamp kansloos. Vlak voor rust kon Andrija Novakovic de marge op twee zetten, na een heerlijke steekbal van Junior Torreta.

Na rust probeerde Emmen de aansluitingstreffer te vinden, maar was de thuisploeg lang niet in staat om het Telstar moeilijk te maken. De Velsenaren bleven gemakkelijk overeind, maar deden ook niet meer dan het consolideren van de voorsprong. Omdat de 18-jarige invaller Thijs Dallinga een klein kwartier voor tijd alsnog de aansluitingstreffer op het bord zette, werd het nog even heel spannend in de slotfase. Telstar werd naar achteren gedrukt en zag, een minuut na de aansluitingstreffer, Michael Chacon maar net naast schieten. Youri Loen ging tijdens de zoektocht naar de gelijkmaker, te ver in zijn enthousiasme en kreeg hij zijn tweede gele, dus rode, kaart, na een ferme tackle. Toch bleef Emmen zoeken en vond de thuisploeg, weer via Dallinga, nog bijna de gelijkmaker. Telstar wint uiteindelijk, neemt een voorschot op plek 6 in de eindrangschikking en stroomt tijdens de nacompetitie in vanaf de halve finales.

Cambuur – Jong AZ 3-2
Cambuur deed al vroeg zaken in het duel met Jong AZ. Onder toeziend oog van meer dan 7000 toeschouwers, werd Kevin van Kippersluis binnen tien minuten gevonden in het zestienmetergebied en schoot hij de bal hard achter Nick Olij. De thuisploeg ging daarna door met het creeeren van kansen. Onder andere Darren Rosheuvel en Jordy van Deelen wisten de kansen echter niet op waarde te schatten. Na ruim een half uur spelen kwam Jong AZ, uit het niets, op gelijke hoogte. Justin Bakker vond Ferdy Druijf in de diepte, maar de spits kreeg de bal niet achter Erik Cummins. In de rebound kon Jamie Jacobs de bal in het lege doel tikken. Drie minuten later was het van Kippersluis die de orde herstelde, nadat Alvin Daniels tot tweemaal toe de bal tegen Olij aan schoot.

Na rust werd bij de thuisploeg de dalende lijn ingezet en werden de bezoekers sterker. Ruim twintig minuten voor tijd kreeg Cambuur de rekening gepresenteerd, voor het matige spel in de tweede helft. Weer was het Jamie Jacobs die scoorde. In de slotfase was ook Cambuur weer bij de les en gingen beide ploegen op jacht naar de winst. In de allerlaatste minuut redde invaller Justin Mathieu de meubelen voor Cambuur, nadat hij door een andere invaller, Issa Kallon, oog in oog met Olij werd gezet, 3-2. De ruim 7000 getrouwen gingen toch nog tevreden huiswaarts.

Jong FC Utrecht – FC Volendam 2-1
Voor een vrijwel lege Galgenwaard zorgden Jong FC Utrecht en FC Volendam voor een wedstrijd met twee gezichten. Hoewel Giovanni Troupee de beloften al vroeg op voorsprong koppen, nadat Sylla Sow de bal bij de tweede paal voorlegde, was het initiatief voor de bezoekers. Omdat Teje Ten Den, na een prima steekbal het zijnet raakte en Joey Veerman even later de lat teisterde uit een vrije trap, duurde het tot kort voor rust totdat de gelijkmaker gescoord kon worden. Ties Evers zag zijn voorzet door Ten Den gepromoveerd worden tot doelpunt.

Kort na rust kreeg Volendam drie corners kort achter elkaar, waarna het stokje werd overgegeven aan Jong FC Utrecht. Het spelbeeld kantelde 180 graden en Jong FC Utrecht kreeg een aantal kansen om tot een hernieuwde voorsprong te komen. Dat lukte uiteindelijk kort voor tijd, nadat Hobie Verhulst zich verkeek op een schuiver van Karim Loukili, 2-1. De matchwinner haalde overigens niet het einde van de wedstrijd, in de blessuretijd kreeg Loukili nog rood te zien.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie