vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapTelstar wint in spektakelstuk nipt van De Graafschap

Telstar wint in spektakelstuk nipt van De Graafschap

Telstar leek donderdagavond een grote stap te zetten naar de volgende ronde in de play offs. De ploeg uit Velsen kwam op een voorsprong van twee doelpunten en tegenstander De Graafschap moest vervolgens verder met één man minder na de rode kaart voor Sven Nieuwpoort. De ploeg uit Doetinchem wist zich terug te knokken tot 2-2, maar het slotakkoord was voor Hamdaoui die de eindstand bepaalde op 3-2. Spanning derhalve gegarandeerd in Doetinchem. 

Platje
In de eerste tien minuten waren er nauwelijks kansen voor de beiden doelen en was het treffen volledig in evenwicht. In de veertiende minuut was er een mogelijkheid voor Tissoudali, maar hij wist de bal van de door Diemers genomen vrije trap niet in het doel te werken. Na twintig minuten was het wel raak, een grote verdedigingsfout betekende een vrije doortocht voor Melvin Platje die het buitenkansje wist te benutten (1-0). Telstar was overduidelijk de betere ploeg in deze fase en na 35 minuten spelen greep trainer/coach Henk de Jong al in. Diemers en Olijve werden naar de kant gehaald en vervangen door Lars Nieuwpoort en Youssef El Jebli. Even later was het bijna 2-0. maar De Graafschap kon opgelucht ademhalen toen men de bal net over de lat zag verdwijnen. In de veertigste minuut kreeg Sven Nieuwpoort een gele kaart en vier minuten later kreeg hij zijn tweede waardoor hij al voor de pauze met rood het speelveld kon verlaten. Deze kaart zorgde ervoor dat De Graafschap nog voor de pauze de derde wissel toe paste. Straatman verving Tissoudali.

Comeback De Graafschap 
Telstar mocht doelman De Boer dankbaar zijn dat het kort na de pauze nog altijd op voorsprong stond. Een waarschijnlijk als voorzet bedoeld schot van El Jebli leek het doel in te vallen, maar de sluitpost van de thuisploeg had er goed het oog in. In de 52ste minuut was Platje echter ook weer dichtbij een doelpunt, maar de bal zeilde over het doel van Bednarek. Drie minuten later wist Telstar wel de voorsprong te verdubbelen. Een vrije trap van Diemers, die terechtkwam in de muur, resulteerde in een counter voor Telstar. Platje wist het overzicht te behouden en gaf de bal aan Novakovich die af wist te ronden (2-0). Uit het niets kwam De Graafschap weer helemaal terug in de wedstrijd, Daryl van Mieghem was verantwoordelijk voor de 2-1. Nog niet voor het ingaan van het laatste kwartier sloeg het tiental uit Doetinchem weer toe, nu was Mark Diemers trefzeker (2-2). De teleurstelling in Velsen was van korte duur, Hamdaoui zorgde met een uitstekende vrije trap voor de 3-2 in het voordeel van Telstar. De laatste zes minuten moest Telstar ook verder met één man minder, Van Huizen kreeg zijn tweede gele kaart en moest voortijdig inrukken. Geen van beiden ploegen wist nog te scoren waardoor Telstar won.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD