Volg ons

Eerste Divisie

Telstar verzuimt trekker over te halen tegen RKC

Telstar verzuimt trekker over te halen tegen RKC

Laagvlieger RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Telstar. De Witte Leeuwen, die in aanvallend opzicht veel stootkracht moesten inleveren door de afwezigheid van Andreija Novakovic, bleek niet in staat een bres te slaan in de organisatie van de Waalwijkers. Omdat RKC aan de andere kant nauwelijks tot mogelijkheden kwam, was het na 90 minuten spelen nog zoals het begon: 0-0

Platje
Telstar liet daarmee een kans liggen om nog twee punten dichter in de richting van NEC te kruipen en lijkt nu genoegen te moeten nemen met een plek in de nacompetitie. De Velsenaren creëerden simpelweg te weinig kansen en het gemis van Novakovic liet zich voelen bij de kansen die wel werden gecreëerd. Melvin Platje was aangewezen als de vervanger van Novakovic, maar hij werd sporadisch in stelling gebracht. Al vroeg in de wedstrijd zag hij twee pogingen door de RKC-verdediging gesmoord en tot corner verwerkt worden en vlak voor rust claimde een goedgevuld Schoonenberg, zonder resultaat, een strafschop, nadat Platje onderuit ging in het strafschopgebied, maar daarmee zijn alle hoogtepunten van de gelegenheidsspits wel genoemd. Het gebrek aan creativiteit was ook trainer Mike Snoei niet ontgaan, nog voor rust bracht hij Junior Toretta voor Jasper van Heertum.

Vizier
Verdedigend had RKC Waalwijk de zaakjes wel op orde, aanvallend kon de ploeg uit Waalwijk maar weinig brengenna een kwartier voetbal kon Chovanie Amatkarijo in stelling gebracht worden na een goede aanval via Dylan Seys en Gisli Ndefe, maar de huurling van ADO Den Haag had zijn vizier kennelijk nog thuis liggen. Seys kwam nog tot een gesmoord schot, voordat, vlak voor rust, de grootste kans voor de Waalwijkers werd ingeleid door hulp uit onverwachte hoek. Doordat Rodney Cabral knullig onderuit ging, kon Amatkarijo, samen met Serginho Greene op weg naar Rody de Boer. De doelman van Telstar hield zijn doel, met een goede redding, schoon.

Slotoffensiefje
Waren het aantal kansen in de eerste helft aan de magere kant, in de tweede helft werd het eigenlijk alleen nog maar minder. Naast een slotoffensiefje, waarbij Etienne Vaessen een aantal keer reddend in actie moest komen, kwam alleen Platje dichtbij een doelpunt. Zijn slimme boogbal was net iets uit de richting en stierf daarmee in schoonheid. In de absolute slotfase moest Rody de Boer nog reddend optreden na een schot van grote afstand van Greene, maar daarmee is alle aanvallende actie van de Brabanders ook wel genoemd. RKC was verdedigend tot de tanden bewapend tegen een tandeloze Telstar-aanval, maar had zelf ook niet de kwaliteit om door te bijten. De 0-0 eindstand was derhalve een logisch gevolg van het getoonde spel van beide ploegen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie