maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagTelstar-verdediger Kick Groot kiest voor Odin '59

Telstar-verdediger Kick Groot kiest voor Odin ’59

Kick Groot hoopte tot op het laatste moment op een club uit het betaalde voetbal. Interesse van clubs uit het amateurvoetbal was er. Maar VVSB wilde Groot graag eerst op proef hebben en dan pas een beslissing nemen. Hetgeen niet bespreekbaar bleek.

De ex-verdediger van Telstar kiest nu voor Odin’59. Dicht bij huis voetballen in de Derde Divisie. De Heemskerkers kunnen wel wat ervaring gebruiken. De laatste jaren vertrokken legio spelers naar clubs uit de Tweede Divisie.

,,Voor mij is het belangrijk dat ik weer aan spelen toekom en het plezier in het voetbal terugvind. Na alle blessureleed ben ik daar wel aan toe ”, zei de verdediger.

De voetbalcarrière van Kick Groot (23 jaar) begon in de jeugd van ZVV Zaandijk en kreeg een vervolg bij KFC. In Koog aan de Zaan speelde hij zich al in zijn eerste jaar in de kijker van de jeugdscouts van AZ en werd hij in 2009 opgenomen in de AZ jeugdopleiding.

In 2016-2017, het kampioenseizoen in de tweede divisie, debuteerde Kick bij Jong AZ en op 25 augustus 2017 maakte hij zijn debuut in de Keukenkampioen Divisie in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Hij kwam in 2017-2018 tot 12 wedstrijden bij Jong AZ.

In de zomer van 2018 vertrok hij van AZ naar Telstar waar hij weinig aan spelen toekwam. In september 2019 belandde Kick in de lappenmand en blessures hielden hem anderhalf jaar aan de kant. 20 april 2021 mocht hij na een lange revalidatie zijn eerste minuten weer maken maar zijn contract bij Telstar werd niet verlengd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD