zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTelstar-revelatie Novakovich naar Fortuna Sittard

Telstar-revelatie Novakovich naar Fortuna Sittard

Andrija Novakovich speelt komend seizoen voor Fortuna Sittard. De 21-jarige Amerikaan maakte afgelopen jaar grote indruk als huurling bij Telstar.

Meer kapers op de kust
Ook in Sittard gaat de spits, eigendom van het Engelse Reading, op huurbasis aan de slag. “Er waren meerdere kapers op de kust, maar mijn keuze voor Fortuna is een heel bewuste. Zij probeerden nog harder dan de rest om me te overtuigen. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Ik geloof echt in hun plannen voor de toekomst. Afgelopen seizoen hebben ze al laten zien waar die plannen toe kunnen leiden. Fortuna is ambitieus en dat ben ik ook. Zij bieden mij een prachtig podium om mezelf te bewijzen op een hoger niveau”, stelt Novakovich op de clubsite.

Compleet
De Amerikaan is na Alessandro Ciranni, Mark Diemers en Lisandro Semedo de vierde aanwinst voor de promovendus. ,,Met hem halen we een complete spits in huis die een goed inzicht heeft op diepte, behoorlijk snel is en die niet te beroerd is om zijn verdedigende taken uit te voeren. Hij is Amerikaans international en net zo ambitieus als wij. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij komend seizoen één van de belangrijkste spelers gaat worden in ons elftal”, jubelt technisch directeur Mustafa Aztopal.

Eerder vandaag bedankte Novakovich Telstar voor het afgelopen jaar, waarin hij uitblonk, op Instagram.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD