Volg ons

Eerste Divisie

Telstar nipt lang Jong Utrecht, Cambuur soeverein voorbij FC Dordrecht

Telstar nipt lang Jong Utrecht, Cambuur soeverein voorbij FC Dordrecht

Voor het eerst sinds 20 oktober heeft Telstar weer eens punten gepakt in een uitwedstrijd. Tegen Jong FC Utrecht werd met een minimale marge het volle pond behaald: 0-1. Cambuur Leeuwarden had het beduidend gemakkelijker tegen FC Dordrecht. Na een 0-0 ruststand liepen de Friezen na rust uit naar een mooie 3-0 overwinning.

Cambuur – FC Dordrecht
Cambuur probeerde in de openingsfase de tegenstander direct naar de keel te grijpen, maar kwam niet verder dan wat gevaar bij corners. Na een minuut of 20 kwamen de bezoekers voor het eerst in de buurt van doelman Erik Cummins. Gustavo Hamer zag zijn schot op de vuisten van de doelman eindigen. Vlak voor rust kreeg Dordt zelfs een strafschop, na hands van Marvin Peersman. Jafar Arias kreeg de penalty echter niet achter Cummins, waardoor de ploegen gingen rusten, zoals ze waren begonnen.

Cambuur leek de pauze vooral te hebben gebruikt om het vizier eens flink op te poetsen. In het eerste kwartier schoot de ploeg uit de Friese hoofdstad wel met scherp. In minuut 54 opende Issa Kallon de score, 5 minuten later poeierde Xander Houtkoop Cambuur naar 2-0. Daarmee was het verzet van Dordrecht gebroken. Het slotakkoord was in minuut 80 voor Ricardo Kip, die met een lob Nick Wolters wist te verschalken. Cambuur blijft daarmee zonder puntverlies sinds het ontslag van Marinus Dijkhuizen.

Jong FC Utrecht – Telstar
Telstar had in Spakenburg de grootste moeite met hekkensluiter Jong FC Utrecht. Sterker nog, de Domstedelingen waren de sterkere in de openingsfase. Nick Venema was nog het dichtst bij de openingstreffer, zijn schot teisterde echter de lat boven Rody De Boer.

Na rust nam Telstar meer het heft in handen, met name na het inbrengen van Gerson Rodrigues. De Luxemburgse international nam de ploeg van coach Mike Snoei aanvallend bij de hand en was zelf bijna succesvol met een kopbal, tot hij een kwartier voor tijd aan de wieg stond van de enige treffer. Met een piekfijne hakbal speelde Rodrigues Melvin Platje vrij in het zestienmetergebied. Platje liet Thijmen Nijhuis kansloos met een hard diagonaal schot: 0-1. Jong FC Utrecht probeerde in de slotfase nog wel aan te dringen en was via een gevaarlijk schot van Jeredy Hilterman nog dichtbij de gelijkmaker, maar Rody De Boer wist met een prima reflex de bal uit zijn doel te houden. Daarmee stelde hij de punten veilig voor Telstar in een weinig verheffende avond op De Westmaat.

Advertentie
Advertentie
Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

[whydonate_btn]

Meer over Eerste Divisie