dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCTelstar kaatst bal terug naar HFC over Roy Castien

Telstar kaatst bal terug naar HFC over Roy Castien

De mogelijke overstap van Roy Castien van Koninklijke HFC naar Telstar verloopt vooralsnog allesbehalve vlekkeloos. De middenvelder heeft een persoonlijk akkoord met club uit Velsen-Zuid, maar een overeenstemming tussen de clubs is nog ver weg.

Sleutel bij HFC
HFC-bestuurslid Sander Vink stelde gisteren reeds zich te hebben gestoord aan de houding van Telstar, dat nog altijd geen contact opnam met de huidige club van Castien. In het contract van de uitblinker van de Haarlemmers staat een vastgelegde afkoopsom voor geïnteresseerde profclubs. Het lijkt echter maar de vraag of Telstar bereid is die te voldoen: ,,HFC heeft de sleutel nu in handen”, stelt Telstar-directeur Piet Buter in het Haarlems Dagblad.

Ruil
In de krant wordt gesuggereerd dat wellicht een samenwerking tussen beide clubs voor een oplossing kan zorgen. Zo zouden spelers van Telstar die weinig aan spelen toekomen hun heil kunnen zoeken bij HFC. Daarbij wordt Benjamin van den Broek als voorbeeld genoemd. De routinier komt sinds zijn terugkeer van een blessure weinig aan spelen toe onder coach Mike Snoei en zou wellicht bij de Koninklijke weer aan speeltijd kunnen komen.

Ambitie
Castien ontbrak zaterdag in het duel tegen Jong Sparta. De spelmaker heeft er nooit een geheim van gemaakt graag de stap naar het profvoetbal te willen maken en stond tevens op de radar bij verschillende andere profclubs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD