Volg ons

Cambuur Leeuwarden

Telstar heeft de grootste moeite met Jong AZ, Cambuur wint kelderduel tegen Jong FC Utrecht

Telstar heeft de grootste moeite met Jong AZ, Cambuur wint kelderduel tegen Jong FC Utrecht

Telstar heeft de regioderby tegen Jong AZ met 2-1 gewonnen. De jongelingen uit Alkmaar gingen nog wel met een 0-1 voorsprong rusten, maar in de tweede helft wisten de Velsenaren de schade te herstellen. Ook de jongelingen van FC Utrecht bleven vanavond zonder punten. Cambuur Leeuwarden was een maatje te groot in het kelderduel op De Westmaat in Spakenburg, 1-3.

Telstar – Jong AZ
De tent is nog niet vol, maar het wordt wel steeds drukker in stadion Schoonenberg in Velsen. Bijna 3000 toeschouwers zagen de thuisploeg de eerste mogelijkheden creëren, maar de voorhoede van de Velsenaren had het vizier nog niet op scherp staan. Met name Melvin Platje werd in stelling gebracht, maar hij kon er nog geen doeltreffend vervolg aan geven. Tien minuten voor rust liet Ferdy Druif aan de andere kant zien wat nu precies de bedoeling was. Uit een corner kopte hij de nummer 17 van de ranglijst verrassend op voorsprong tegen de nummer 4. Vlak voor rust had Mo Hamdaoui nog een toverbal in huis, maar zijn poging uit schier onmogelijke hoek eindigde op het dak van het doel.

Na tien minuten in de tweede helft was het dan toch raak voor de thuisploeg. Mohammed Osman verraste Nick Olij in de korte hoek, na een keurige aanval door de as van het veld. Nog geen kwartier later liet Platje zien dat het vizier in de rust bijgesteld was, 2-1. Nadat Hamdaoui en Platje het aluminium boven Olij raakten, volgde er nog een heet kwartiertje voor de thuisploeg. Doelman Rody Boer vervulde in de absolute slotfase nog een heldenrol voor zijn ploeg, daarbij geruggesteund door een klein batterij engeltjes op zijn lat. Ver in blessuretijd wist Jelle Duin de sluitpost van Telstar nog wel te verschalken, maar zag hij zijn poging via de binnenkant van de paal uit de doelmond stuiteren. De rebound voor een lege goal was niet besteed aan Iliass Bel Hassani. Even later was de laatste klus voor Rody Boer zelf, hij ranselde nog bal uit de korte hoek en verzekerde Telstar daarmee van de drie punten.

Jong FC Utrecht – SC Cambuur
Jong FC Utrecht en Cambuur Leeuwarden boden het publiek de doelpunten in hapklare brokken, keurig verdeeld over beide helften. De Friezen pakten al vroeg in de wedstrijd het initiatief en zagen hun inspanningen haverwege de eerste helft dubbel beloond. In de 26e minuut scoorde Nigel Robertha de openingstreffer. Het was zijn vijfde goal in de afgelopen drie wedstrijden, alle drie de duels waren tegen een Jong-team. Een minuut later was het weer raak. Ditmaal was het Martijn Barto, die met het hoofd de Leeuwarder voorsprong wist te verdubbelen.

Ook in de tweede helft zaten de goals lekker compact bij elkaar. Eerst mocht Nick Venema Jong FC Utrecht op het scorebord schieten vanaf de strafschopstip, nadat Erik Cummins een curieuze overtreding beging op Mohammed Mallahi. De Utrechtse hoop op een resultaat werd vier minuten later echter teniet gedaan door Darren Rosheuvel, die met een bekeken schot de marge weer naar twee bracht. In het vervolg van de wedstrijd wist Cambuur nog wel kansen te creëren, maar verder dan 1-3 kwam de ploeg uit de culturele hoofdstad van Europa niet meer. Morgen wordt Leeuwarden vereerd met koninklijk bezoek, vandaag gingen er vast drie punten mee richting Friesland.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Cambuur Leeuwarden