Volg ons

Eerste Divisie

Telstar en Jong PSV scoren niet, Jong AZ eenvoudig langs FC Dordrecht

Telstar en Jong PSV scoren niet, Jong AZ eenvoudig langs FC Dordrecht

Telstar en Jong PSV toonden dat het minimale verschil op de ranglijst de krachtsverhoudingen goed weergeeft. Beide teams creëerden wel mogelijkheden, maar kwamen niet tot een succesvolle afronding: 0-0. Even noordelijker hadden de beloften van Jong AZ een relatief gemakkelijke avond tegen FC Dordrecht. De Alkmaarders kwamen vroeg op voorsprong, bleven verdedigend overeind en hadden een goed kwartier voor tijd de beslissende 3-0 te pakken. Denis Mahmudov zorgde, vlak voor tijd, nog voor een positief einde van een negatieve avond voor De Schapenkoppen: 3-1.

Telstar – Jong PSV 0-0
Telstar liet vanaf het beginsignaal duidelijk blijken wat de intenties waren. Trainer Mike Snoei zweepte zijn manschappen op om de beloften uit de Lichtstad vroeg onder druk te zetten. De Velsenaren slaagden het eerste half uur met glans voor dat onderdeel, maar waren daarna in balbezit te slordig, waardoor echt grote kansen uitbleven. Na een minuut of tien konden zowel Andrija Novakovic als Jerdy Schouten het doel van Yanick van Osch onder vuur nemen, maar beiden wisten de weg naar het doel niet te vinden. Het duurde vervolgens ruim 20 minuten tot Novakovic de volgende vermeldenswaardige kans kreeg. De nieuwbakken Amerikaans international kopte echter over, even later zag aanvoerder Frank Korpershoek een schot van afstand ook net over de goal gaan. Tussendoor had Jong PSV, via Bram van Vlerken, zich ook voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Rody de Boer gemeld.

Kort na rust kwam de thuisploeg met de schrik vrij, nadat een voorzet door de eigen verdediging tegen de lat werd gewerkt. Aan de andere kant raakte Novakovic, een kwartier later, ook de lat. Even daarvoor had de thuisclub al een enorme kans laten liggen. Korpershoek en Melvin Platje konden met z’n tweeën oprukken richting Van Osch, maar moesten desondanks hun meerdere erkennen in de doelman van Jong PSV. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de talenten uit Eindhoven steeds gevaarlijker. Met name Nicolai Laursen was tweemaal dicht bij een treffer, maar zijn eerste inzet ging, na mistasten van De Boer uit een corner, naast de goal. De tweede inzet van de spits ging wel langs De Boer, maar die werd op de doellijn te hulp geschoten door Toine van Huizen. Het bleef tot het laatste fluitsignaal spannend, maar echt dicht bij een doelpunt kwamen beide ploegen niet meer, waardoor het na ruim 90 minuten voetbal tussen de nummers 6 en 4 bleef, zoals ze waren begonnen: 0-0.

Jong AZ – FC Dordrecht 3-1
Jong AZ kende een betrekkelijk eenvoudige avond tegen FC Dordrecht. Halverwege de eerste helft waren de beloften uit Alkmaar, via Joeri Church en Jamie Jacobs, al op 2-0 gekomen. Bovendien was FC Dordrecht nauwelijks in staat een bres te slaan in de verdediging van de Alkmaarders. Nadat Dordrecht-coach Gerard de Nooijer nog voor rust met een wissel een en ander omzette, kwamen De Schapenkoppen wel tot enkele mogelijkheden, maar ze kwamen simpelweg te kort om echt een vuist te maken. Toen Jamie Jacobs, een kwartiertje voor tijd, veel alerter was dan de verdediging van de bezoekers en zijn tweede van de avond kon binnenschieten, was de wedstrijd wel gespeeld. Doelman Nick Olij kon, ondanks een aantal goede reddingen, de winst niet bekronen met een clean sheet. In de laatste minuut zorgde Denis Mahmudov met een mooie stiftbal uit een moeilijke voor een Dordtse eretreffer. Het was een wonderschone uitzondering op een zeer matige vertoning van FC Dordrecht. Jong AZ won, volkomen terecht, met 3-1

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie