vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTelstar en Jong Ajax bieden spektakel aan uitverkocht huis, Jong FC Utrecht...

Telstar en Jong Ajax bieden spektakel aan uitverkocht huis, Jong FC Utrecht haalt uit tegen RKC

Misschien is het wel juist de ironie die bij een club als Telstar past. Na ruim een half seizoen actie voeren om het stadion vol te krijgen, lukt het. Maar dan wel uitgerekend in een wedstrijd tegen een Jong-team. Niettemin werd de wedstrijd tegen Jong Ajax een zeer interessante. In het duel aan de onderkant van de ranglijst schoot Jong FC Utrecht een kwartier lang met scherp tegen RKC Waalwijk.

Telstar – Jong Ajax 3-3
Voor een volle tent trof Telstar in Jong Ajax een tegenstander, die het voetballend prima bij kon benen, maar het qua fysieke kracht moest afleggen. Vooral Melvin Platje en Andrija Novakovic beukten soms door de verdediging van de jonge Amsterdammers. Laatstgenoemde claimde na een goede 20 minuten een strafschop, na een duw in de rug door Leon Bergsma, maar hij vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Dieperink. Vijf minuten later kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Mohammed Hamdaoui kreeg hulp van de schutterende Jong Ajax-goalie Norbert Alblas, maar kreeg de openingstreffer, uit een vrije trap van ver, wel op zijn naam. Vlak voor rust dacht Novakovic de voorsprong te kunnen verdubbelen, maar de assist van Lopes Cabral kwam vanuit buitenspelpositie.

Tien minuten na rust was het wel raak voor Novakovic. Hij pikte een splijtende pass van Hamdaoui op, tussen 2 Amsterdamse verdedigers en schoof de 2-0 onder Alblas door. Het bleek voor Jong Ajax het moment om het tempo op te voeren. De Amsterdammers voetbalden zich onder de lijf- aan lijfduels door en kwamen, via een bekeken schot van Mateo Cassierra, al snel aan de aansluitingstreffer. Binnen een kwartier stonden de Amsterdammers zelfs op voorsprong. Eerst was het Zian Flemming, die een messcherpe voorzet van Teun Bijleveld achter Rody de Boer kopte, vier minuten later schoof de opgestoomde back Luis Orejuela de bal in de verre hoek achter de doelman van Telstar. Hierna schoot Telstar weer wakker. De mouwen werden nogmaals opgestroopt en de extra arbeid leverde vlak voor tijd zelfs nog een beloning op. Alblas wist een opportunistisch schot van Jerdy Schouten nog te redden, maar moest in de corner die erop volgde alsnog capituleren. Schouten raakte in eerste instantie nog de lat, maar was er in de rebound als de kippen bij, 3-3. De volle tent kreeg een spektakelstuk voorgeschoteld.

Jong FC Utrecht – RKC Waalwijk 5-2
Vier keer scoren binnen een kwartier. Het is weinig ploegen gegeven en zeker als het dan de nummer laatst in de Eerste Divisie is, zal het menig wenkbrauw doen fronsen. Hoewel de bezoekers uit Waalwijk nog wel op voorsprong kwamen, via Ingo van Weert, was de eerste helft uiteindelijk voor de thuisploeg. In minuut 19 soleerde Sylla Sow naar de gelijkmaker, een minuut later schoot Mohammed Mallahi Jong FC Utrecht op voorsprong. Vier minuten daarna was het weer de beurt aan Sow, waarna in minuut 32 Mallahi via de onderkant van de lat de jonge Domstedelingen naar een 4-1 voorsprong schoot. RKC Waalwijk kon er maar bitter weinig tegenin brengen. Het slotakkoord was na een klein kwartier in de tweede helft voor Sylla Sow, die zijn derde en Utrechts vijfde op het scorebord bracht. In de blessuretijd deed Ingo van Weert nog iets terug, maar het doet niets af aan de afgetekende overwinning van Jong FC Utrecht. RKC Waalwijk start het carnavalsweekend in mineur.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD