woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTelstar en Dordrecht stunten op bezoek bij Go Ahead en Volendam

Telstar en Dordrecht stunten op bezoek bij Go Ahead en Volendam

In twee heerlijke wedstrijden in Deventer en Volendam zat het venijn in de staart. Zowel Telstar als Dordrecht scoorden in de slotminuten de winnende treffer. Beide wedstrijden stonden bol van de spanning, omdat de teams allemaal vol voor de winst speelden.

Go Ahead Eagles – Telstar 2-3

De doelpunten vielen al vroeg in een slordige, maar aantrekkelijke eerste helft in de Adelaarshorst. Na twee minuten zette Ahmed Mendes Moreira, die afgelopen week te horen kreeg dat zijn profavontuur vooralsnog beperkt blijft tot slechts één seizoen, Telstar op voorsprong. Nog geen tien minuten maakte Jaroslav Navratil alweer gelijk. Het bleek direct de laatste actie van Navratil, kort daarop moest hij zich laten vervangen wegens een blessure.

In de tweede helft speelden beide ploegen vol op de winst, waardoor het publiek tot op het laatst op het puntje van de stoel zat. In de 64e minuut kwamen de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong, Melle Springer schoot een afgeslagen corner binnen. Vijf minuten later scoorde invaller Thomas Verheydt een penalty, nadat een andere invaller, Pouwels, binnen het zestienmetergebied onderuit werd gehaald.

Daarmee was de koek nog niet op en uiteindelijk gingen de bezoekers met het laatste hapje, en daarmee de drie punten aan de haal. Dylan Mertens werd de matchwinner bij het sluiten van de markt. Een knappe overwinning voor Telstar, dat na drie wedstrijden nog vol meedoet voor de Vierde Periode.

FC Volendam – FC Dordrecht 3-4

De thuisploeg mag nog hopen op een plekje in de nacompetitie, maar dan moet er wel gewonnen tegen de Schapenkoppen. Na drie minuten viel de goal echter aan de andere kant. Oussama Zamouri was de maker. Na een goed kwartier scoorde Jari Vlak de gelijkmaker en volgde er een fase met mogelijkheden aan beide kanten, maar geen goals. Totdat Dordrecht op slag van rust een penalty kreeg, die werd benut door Daniel Breedijk.

Tien minuten na rust kwam de gelijkmaker van de voet van Dani van der Moot, die door zijn prestaties bij Jong Volendam eerder dit weekend, nog genomineerd werd voor Speler van de Week in de Derde Divisie zaterdag. Het bleek een voorbode voor een geweldig slot van de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd dacht Volendam op voorsprong te komen via Kevin Visser, maar zijn goal werd afgekeurd. Volendam speelde inmiddels met meer aanvallers dan verdedigers en in de jacht op de overwinning zagen zij gebeuren wat zo vaak gebeurt in het voetbal. Vijf minuten voor tijd schiet Summerville de Schapenkoppen op een 2-3 voorsprong. Drie minuten later leek Cas Peters toch nog een punt te redden op De Dijk door de gelijkmaker binnen te koppen, maar in de blessuretijd zorgde Joel Zwarts voor een Dordtse ontploffing van vreugde door de bezoekers alsnog langs Volendam te schieten. Dordrecht verslaat Volendam in een spektakelstuk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD