Volg ons

Aan het woord

Telgenkamp (FC Emmen): ‘Voorbeelden genoeg dat je nog niet zeker bent’

Telgenkamp (FC Emmen): ‘Voorbeelden genoeg dat je nog niet zeker bent’

FC Emmen wist donderdag een grote stap te zetten in de richting van de finale van de play-offs door in eigen huis af te rekenen met NEC (4-0). Dennis Telgenkamp, doelman van de winnende formatie, wenst echter nog niet echt te juichen omdat recente voorbeelden hebben aangetoond dat er wel degelijk ‘wonderen’ mogelijk zijn in de play-offs. 

Genieten
,,Als je ziet hoe we beginnen en direct een mooie voorsprong, dan zit je meteen lekker in de wedstrijd natuurlijk. Aan het einde maak je nog de 4-0 en dat is helemaal lekker. We hebben het hele jaar hard gewerkt met ups en downs. Als je ziet dat je dit kunt brengen in de play-offs dan geniet ik daar wel van”, aldus Telgenkamp tegenover de camera van FOX Sports.

Vierde kan cruciaal zijn
FC Emmen ging ondanks de grote voorsprong op zoek naar meer doelpunten in de tweede helft. ,,We hebben het gezien met SC Cambuur als voorbeeld. Dat hebben wij ook al tegen elkaar gezegd. We hebben nog niks en daarom gingen we de 3-0 ook niet verdedigen in de rust. We wilden voor de vierde gaan en uiteindelijk aken we hem dan wel. Dat is misschien wel cruciaal dat je de vierde er nog in schiet. Voorbeelden genoeg te noemen dat je nog niet zeker bent.”

Tam
NEC viel enorm tegen in Emmen. Vooraf begonnen de Nijmegenaren toch als favoriet aan de dubbele confrontatie.,,Ik vond NEC een beetje tam. Ze hebben natuurlijk problemen voorin. Ze missen een aantal vaste krachten en voor ons pakte dat wel goed uit. Ik vond ons zelf ook erg sterk spelen dus misschien heeft het daar ook wel mee te maken.”

Advertentie
Advertentie

Meer over Aan het woord