woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTeije ten Den: 'Tuyp vervangen is een mooie uitdaging'

Teije ten Den: ‘Tuyp vervangen is een mooie uitdaging’

Teije ten Den wacht de zware taak om te zorgen dat niemand het over een paar maanden nog over Dennis van der Heijden, Bert Steltenpool of Jack Tuyp heeft. De nieuwe spits van FC Volendam weet dat met name laatstgenoemde een icoon is in het vissersdorp: ,,Hem vervangen wordt een mooie uitdaging”, stelt hij in De Stentor.

Goede keuze
De 24-jarige spits maakte eerder furore bij Go Ahead Eagles en Helmond Sport. ,,Het jaar van de promotie van Go Ahead (2015-2016, red.) was echt top. Ik speelde veel, de groep was echt heel leuk. Maar de club koos andere spelers om de eredivisie mee in te gaan, voor mij was het duidelijk dat ik ergens anders mocht voetballen. Ik heb de goede keuze gemaakt. Go Ahead Eagles heeft een kloteseizoen gehad, terwijl ik een mooi jaar draaide bij Helmond Sport.”

Ideaal voor een spits
,,Ik baal ervan dat ze het in Deventer niet hebben gehaald. Tegelijkertijd ben ik blij dat ik het wel fijn heb gehad. In Volendam hoop ik net zo’n tijd te beleven”, vervolgt hij. De eerste voortekenen zijn positief over Volendam: ,,Een leuke club, met een leuke groep. De speelstijl past goed bij me. Op rechts staat een rechtspoot, op links een linkspoot. Ideaal voor een spits natuurlijk.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD