zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagTed Verdonkschot haalt Luke Vahle van Odin ’59 naar Aalsmeer

Ted Verdonkschot haalt Luke Vahle van Odin ’59 naar Aalsmeer

Luke Vahle schoot twee jaar geleden bij HBC meer dan twintig keer raak. Maar dat was in de derde klasse. De Heemstedenaar sprak met de toenmalige Odin ’59-trainer Ted Verdonkschot die de spits naar Heemskerk haalde. Daar moest hij de opvolger worden van Sietse Brandsma.

Verdonkschot had Vahle destijds al een keer zien spelen. ,,Iedereen zoekt een scorende spits. Maar die zijn voor Odin niet te betalen. Hier hebben we hongerige spelers nodig die graag willen kijken waar hun plafond ligt. De spelers zijn gretig en ze trainen goed. Ik weet wat Luke kan en hij komt altijd trainen, daar kan ik wat mee’’, zei de trainer destijds.

Die droom om Brandsma op te volgen is niet uitgekomen. Waar in het verleden spelers van een lager niveau – Brandsma, Koen Tros, Nicky Eekhout, Jim Hulleman, Eelke de Graaf, Jordy Tiktak-  de Heemskerkse club als springplank konden gebruiken, blijft de stap verder omhoog voor Luke Vahle uit.

Vahle is inmiddels al gestopt bij Odin ’59 en Verdonkschot haalt zijn ex-pupil naar zaterdag tweedeklasser Aalsmeer.

Zijn ex-trainer bij HBC Jasper Ketting gelooft nog steeds in zijn ex-pupil. ,,Luke  is groot en sterk, heeft een goede techniek en scoort makkelijk. Daar zijn er niet veel van. Verder kan hij ook sleuren als het nodig is. Hij kan in een twee- of driespitsen systeem spelen.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD