zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsTECTEC'er Bart Westerlaken: 'Vanaf begin af aan er staan'

TEC’er Bart Westerlaken: ‘Vanaf begin af aan er staan’

TEC kende deze zomer een relatief bescheiden aantal mutaties. De club uit Tiel maakt zich bovendien op voor het tweede seizoen in de Tweede Divisie en hoeft daarom niet meer ’te wennen’ aan de nieuwe competitie, meent Bart Westerlaken (foto midden) in gesprek met Voetbal247.nl

Ten opzichte van het vorige seizoen is het aantal beloftenteams afgenomen. Is de Tweede Divisie dit jaar daardoor mooier en sterker geworden?

,,De beloftenteams waren onvoorspelbaar en kon je van te voren moeilijk een inschatting maken van welke spelers zij zouden opnemen in de selectie. Verder denk ik dat met de komst van FC Lisse, IJsselmeervogels en Rijnsburgse boys er drie clubs bij zijn gekomen die over veel financiën beschikken en van oudsher altijd mee zouden moeten doen voor het kampioenschap. Daarnaast denk ik dat de bvo’s de competitie misschien ook wel onderschat hebben, omdat er veel zakelijker wordt gespeeld dan in de jeugd van bvo’s en er meer bij komt kijken dan alleen goede spelers. Mooier of sterker is denk ik moeilijk te zeggen, deze vraag zou je mij aan het einde van het seizoen nog eens moeten stellen.”

Vorig seizoen begon het moeizaam met TEC. Hoe gaan jullie hier mee om in de voorbereiding op deze competitie?
,,In tegenstelling tot vorig seizoen hebben we nu een kleinere selectie, die in de zomerstop goed is aangevuld met nieuwe spelers. Je ziet ieder jaar dat wij de eerste wedstrijden na promotie een beetje moeten wennen aan de manier van spelen in de competitie. Maar na een x aantal wedstrijden begint het vaak wel te lopen. Nu hoeven we nergens aan te wennen en moeten we er van het begin aan af staan en niet achter de feiten aan gaan lopen. In de voorbereiding hebben we hele goede momenten afgewisseld met mindere momenten, dat moet er uit als het om het eggie gaat. Daar heb ik alle vertrouwen in, want er loopt genoeg kwaliteit rond in de selectie en er zijn voldoende jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Ten opzichte van vorig jaar zijn we ook wat volwassener en hierin moeten we onszelf ook in gaan belonen.”

Jullie seizoensstart, met de bekerontmoeting met Rijnsburgse Boys (1-3 nederlaag na verlenging, red.) en de competitiestart tegen Katwijk, is aansprekend. Hoe hebben jullie toegeleefd naar deze wedstrijden?
,,Niet heel anders dan naar andere wedstrijden eigenlijk. In de competitie komen we Rijnsburgse boys ook weer tegen en we hebben vorig seizoen geleerd dat je niemand kan onderschatten en gezien de eindstand men ook niet veel aan elkaar onder doet. Een gezonde focus en beleving zijn belangrijk om tot een goed resultaat te komen, daar zijn we zelf bij en de technische staf bereid ons ook zo goed mogelijk voor op de desbetreffende tegenstander. Een overwinning en goed spel zal zorgen voor een goed gevoel, de eerste klap is immers een daalder waard.”

Wat is de doelstelling van TEC voor dit jaar?
,,We moeten proberen de lijn van de tweede seizoenshelft van vorig jaar door te trekken. De eerste doelstelling zal handhaving zijn. Is deze doelstelling bereikt, dan zal deze per week bijgesteld gaan worden. We willen handhaving dus zo snel mogelijk bereiken en daarna in het linkse rijtje een goede eindklassering proberen te bewerkstelligen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD