woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTEC heeft zich versterkt met Vink junior

TEC heeft zich versterkt met Vink junior

TEC heeft de selectie voor het komende seizoen in de Tweede Divisie nog een kwaliteitsinjectie gegeven. Daar hoefde technisch adviseur Gery Vink niet ver voor te kijken. Zijn eigen zoon zal namelijk aan de slag gaan bij de oranjehemden in Tiel.

Twee sterke seizoenen

Dat Wimilio Vink voorlopig geen nieuwe profclub heeft gevonden is opvallend. De 22-jarige middenvelder heeft namelijk twee goede seizoenen achter de rug. Hij speelde voor MVV en FC Eindhoven in de Jupiler League. In die periode kwam hij tot 44 wedstrijden en scoorde één keer namens de Limburgers tegen Helmond Sport. Toch zat een nieuw contract er voorlopig niet in.

Verbinding met Ajax

Daarop sluit Vink dus nu aan bij TEC, zo meldt De Gelderlander. Zijn vader Gery Vink heeft een belangrijke rol bij de opmars van de club uit de Betuwe. TEC is in een paar jaar tijd opgeklommen naar de Tweede Divisie, nadat de club uit Tiel vorig seizoen pas debuteerde in de Topklasse Zondag. Wimilio Vink speelde in de jeugd voor NEC en Vitesse. In Arnhem debuteerde hij al vijf jaar geleden in de uitwedstrijd bij Ajax, de club waar zijn vader inmiddels al tien jaar actief is binnen de jeugdopleiding. Hij begon in 2002 zijn trainersloopbaan bij TEC en is altijd verbonden gebleven aan de club als adviseur. Veel spelers met een Ajax-verleden zijn dan ook neergestreken in Tiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD