dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieREPORTAGE | Zinderende slotfase bij zege van TEC op HFC

REPORTAGE | Zinderende slotfase bij zege van TEC op HFC

Eigenlijk pas in de tweede helft kwam het duel tussen TEC (Tiel) en Koninklijke HFC goed op stoom. Maar toen kon het aanwezige publiek dan ook genieten van alle ingrediënten die het voetbal zo leuk maken. Het werd een spektakel Van 1 bedrijf op de Lok. En daar leek het in de eerste 45 minuten niet echt op.

Gertjan Tamerus had voorafgaand aan de wedstrijd een aantal stellingen die stuk voor stuk bewaarheid werden in de wedstrijd tegen TEC. ,,TEC heeft een fysiek sterker team dan wij, maar wellicht kunnen wij tegenwicht bieden op technisch gebied. Beide stellingen werden volledig bewaarheid na 90 minuten voetbal. Ook sprak Tamerus de wens uit dat zijn team ditmaal niet de boot in zou gaan door puur persoonlijke fouten. ,,We krijgen door die fouten te veel tegentreffers. Dat mag niet en moet anders. Hopelijk begint die ommekeer vandaag.”

Nog een tegenslag had Tamerus doordat hij het met een handvol invallers moest doen. Door blessures en schorsingen van onder andere Andre Morgan, Kane Prins, Danny Hols en de topscorer van de Tweede Divisie Sietse Brandsma werd het voor de Haarlemse oefenmeester aardig puzzelen.

Het Tielse publiek kon al in de 5e minuut juichen. Na een fout in de defensie was het Junior Ebobo die op aangeven van Anass Aamri de score opende: 1-0. Het was in deze fase te danken aan de prima keepende Mathijs Swaneveld die met enkele knappe reddingen de gelijkmaker voorkwam. Voor de rest gebeurde er verder bitter weinig.

Vuurwerk na de thee
In de tweede helft brak het spektakel pas echt los. Twee teams die beide op jacht gingen naar een doelpunt. TEC om de zege in veilige haven te loodsen; Koninklijke HFC om te trachten de gelijkmaker te scoren. TEC deed dat met powervoetbal. De duels die men aanging waren op het randje zonder dat men echt over de schreef ging. HFC bleef het met mooie combinaties proberen.
De man die grossierde in passes was Roy Castien; hij strooide er volop mee en bracht verschillende malen zijn medespelers in stelling voor het doel van Swanenberg. Hij was met recht een van de betere spelers bij de Koninklijke ook al ging niet alles goed, zo concludeerde Tamerus na afloop. ,,Ik ben blij dat Roy vandaag 90 minuten van de partij kon zijn. Ik heb hem dan
ook bewust in de 1e helft gespaard in het verloren bekerduel tegen ADO’20 eerder deze week. Hij is een speler die altijd op zoek gaat naar oplossingen en die het tegenstanders altijd lastig maakt”.

In minuut 61 leek de strijd beslist toen TEC een strafschop kreeg, waarmee Koninklijke HFC het niet eens was. Scheidsrechter Lorenzo Cairo was echter resoluut in zijn beslissing. Rick Mulder legde aan vanaf 11 meter en liet de 17-jarige Duke Verduin kansloos: 2-0.

En toen leek het wel of Kon.HFC echt wakker werd. Men trok de wedstrijd naar zich toe. Duels werden steviger; er vielen hier en daar wat gele kaarten en de bezoekers gingen nog meer druk zetten op de Veste van Swaneveld. Het verdedigende viertal Guido van Rijn, Tom van der Neut, Ruben Desrosiers en Basil Camara liet echter zien dat zij een van de minst gepasseerde verdedigingen zijn in de Tweedee Divisie (6 tegentreffers in 6 wedstrijden).

Het aanvallen resulteerde zowaar in de 66e minuut in een verdiende aansluitingstreffer, gescoord door Roy Castien. Het publiek ging er eens goed voor zitten want het kon nog alle kanten op.
Ook nadat invaller Bo van Essen in de 86e minuut de 3-1 aan liet tekenen waardoor de strijd definitief gestreden leek was het tegendeel waar. Mede dankzij het feit dat Cairo besloot om 7 minuten extra tijd bij te tellen zette de Koninklijke nog een keer aan en met succes. Een overtreding van een TEC-verdediger kwam de oranjehemden op een penalty te staan. Roy Castien benutte deze meevaller door niet alleen 3-2 aan te laten tekenen maar ook zijn 2e doelpunt deze middag te scoren. De resterende tijd was echter te kort om nog met een gelijkspel huiswaarts te keren.
TEC had de week met twee verliesduels goed afgesloten. Dat vond ook trainer Hans van de Haar; die het een terechte overwinning vond.

HANS VAN DE HAAR: ,,EEN AANTAL VAN MIJN SPELERS ZIJN NET KUNSTENAARS”

,,Wij hadden meer power en inzet, alhoewel Koninklijke HFC over een prima voetballende ploeg beschikte, waartegen we het met name na de thee lastig hadden.” Dat er met regelmaat ook combinaties mislukten bij TEC zag ook Hans van de Haar. ,,Dat zit bij een aantal van onze spelers ingesloten. Hij vergeleek zijn spelers met schilders die een schilderij aan het maken zijn:
Soms wordt het een juweeltje; soms mislukt het”.

Van de Haar kijkt al reikhalzend naar het duel van a.s. zaterdag. Wederom op de eigen Lok. Dan is Scheveningen de tegenstander. ,,Weer een lastige ploeg. Voorlopig staan we echter op een plaats waar we horen (3e plaats, red)”, zo besloot van de Haar zijn relaas.

Gertjan Tamerus was kort in zijn terugblik. ,,Het moet niet kunnen dat een aanvaller zomaar twee verdedigers kan passeren. Dat staat er iets niet goed. Dat moet snel gaan veranderen.
Hoe we dat gaan doen? ,,Door het telkens maar weer te benoemen, video’s te bekijken en daarvan te leren. Het was slordig vandaag; veel passes kwamen niet aan maar met een beetje geluk hadden we hier toch nog met een gelijkspel naar huis gegaan en dan was daar niets onverdiend aan geweest”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD