zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTEC-uitblinker Vink: "Liever mijn sportschool dan de Jupiler League"

TEC-uitblinker Vink: “Liever mijn sportschool dan de Jupiler League”

Wimilio Vink speelde in het afgelopen seizoen nog voor FC Eindhoven in de Jupiler League, maar tegenwoordig is hij actief voor TEC in de Tweede Divisie. Dat bevalt hem wel, zo vertelt hij in gesprek met TweedeDivisie.org, en als er een bvo’s is die zich voor hem meldt, dan weet hij niet of hij daar wel op ingaat.

Aanvankelijk best een shock

Dat Eindhoven niet met hem verder wilde, was aanvankelijk toch een bittere pil voor Vink. “Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik geen contract kreeg bij Eindhoven, want ik was er toch basisspeler. Dus het was op zich wel vreemd. Maar toen heb ik heel bewust voor een vervolg van mijn carrière bij TEC gekozen.” Waren er dan helemaal geen bvo’s die interesse hadden in de middenvelder? “Ik heb een gesprekje gehad met Achilles’29. Er liepen verder wel wat dingen, maar niet echt iets concreets. Toen heb ik eigenlijk voor mezelf besloten: ik wil gewoon lekker gaan voetballen. En TEC is bij mij om de hoek eigenlijk, vijf minuten van mijn huis vandaan.”

Van de Jupiler League naar de sportschool

Vink is blij dat hij voor de Tweede Divisie heeft gekozen. “Vergis je niet, de competitie haalt een hoog niveau. Als je ziet wat er allemaal rondloopt aan spelers, je kunt het bijna vergelijken met de Jupiler League.” Bovendien speelde er iets anders waardoor de huidige situatie de 23-jarige voetballer op het lijf geschreven is. “Samen met een vriend ben ik een sportschool begonnen. Dan moet je keuzes maken en ga ik liever hiervoor, waarbij ik overdag daarmee aan de slag kan. Anders ben je toch de hele dag onderweg: twee keer per dag trainen, en daar heb ik nu niet mee te maken.”

Het plaatje moet wel héél mooi zijn

Staat er na dit seizoen een profclub op de stoep bij huize Vink, dan is het niet klaar als een klontje dat de middenvelder ook direct ‘ja’ zegt. “Het ligt er natuurlijk maar net aan: wat voor club meldt zich, wat willen ze precies? Praten kan altijd, maar gezien de situatie… Laat ik het zo zeggen: het gaat lastig worden. Ik heb het op dit moment goed naar mijn zin en het loopt ook goed met ons bedrijf, dus dat wordt dan wel een heel erg moeilijke keuze. Het plaatje moet héél mooi zijn en moet perfect passen.”

TEC is moeilijk te verslaan

In het aankomende weekend speelt TEC tegen Spakenburg en dat is een duel tussen de nummer dertien en de nummer veertien van de Tweede Divisie: het gaat ergens om. “We voelen ons goed, dus ik denk dat we gewoon voor de winst moeten gaan. Spakenburg heeft in het afgelopen weekend met 5-0 verloren van Jong AZ en dat had misschien nog wel een grotere uitslag kunnen zijn. Ook gezien hun situatie moeten we eigenlijk winnen. Daarnaast: als wij doorgaan met waar we nu mee bezig zijn, dan zijn we moeilijk te verslaan.”

De familie Vink naar de top

Wordt er gewonnen, dan kan TEC naar boven kijken, maar wat is het grote doel eigenlijk in Tiel? “Als je reëel bent, vind ik dat je moet uitspreken dat je blij mag zijn als je in deze competitie blijft. Want als je eruit vliegt, dan wordt het heel moeilijk om terug te komen. De Tweede Divisie is een supermooie competitie en hier willen we iedere week blijven spelen. Ik denk dat dit een heel goed leerjaar is, om te ervaren hoe het is om bíjna op profniveau te voetballen. We hebben een heel jong team en ik geloof heilig dat we flink wat stappen kunnen maken als we dit seizoen overleven.” Een projectje voor de hele familie Vink dus, aangezien de vader van Wimilio, Gery, technisch adviseur is bij TEC. Zoon Vink sluit af: “Je wilt gewoon samen naar iets toe en samen spraakmakend worden in de regio en in het amateurvoetbal. Wie weet ook nog wel hoger, als dat mogelijk is.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD