maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieTEC: 'Te zwaar is geen speeltijd'

TEC: ‘Te zwaar is geen speeltijd’

TEC wil zo snel mogelijk terugkeren in de Tweede Divisie. De club uit Tiel eist daarom komend seizoen het uiterste van haar spelers.

Dat betekent bijvoorbeeld dat extra wordt gelet op fitheid: ,,We meten het gewicht en het verpercentage van elke speler. Die gegevens verwerken we in een programma waarin we alle spelers kunnen volgen. Dat meten doen we tijdens de voorbereiding wekelijks”, vertelt Frits van den Berk in De Gelderlander. ,,We geven dan ook adviezen, bijvoorbeeld op het gebied van voeding. Als een speler niet de discipline kan opbrengen om op het juiste gewicht, dan stellen we hem niet op in wedstrijden. Dit zijn betaalde spelers, daar mag je van verwachten dat ze fit zijn. ”

Van den Berk vervolgt: ,,Belangrijk is dat de basis na de degradatie niet uit elkaar is gevallen en we vijftien spelers van vorig seizoen hebben behouden. Natuurlijk willen we zo snel mogelijk terug naar de tweede divisie. Dat is een fantastische competitie. Maar het zal zeker niet zo makkelijk worden als iedereen denkt. Er zijn er meer die willen promoveren.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD