maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTEC stoomt door tegen Kon HFC en heeft aansluiting

TEC stoomt door tegen Kon HFC en heeft aansluiting

TEC lijkt de grote winnaar te worden van de wintertransferperiode, want de formatie uit Tiel hield voor de tweede keer tegen een directe concurrent de nul én pakte de volle buit. Na HHC Hardenberg werd nu Koninklijke HFC met 2-0 verslagen. Daardoor is de aansluiting gevonden met de grote groep in het rechterrijtje. Koninklijke HFC staat zelf nog maar één punt boven de streep.

Kansen over en weer

In de openingsfase werden beide ploegen gevaarlijk vanuit een vrije trap, waarna Gertjan Tamerus de paal raakte. TEC kwam vervolgens toch op voorsprong. Gianluca Maria werd diepgestuurd en zijn inzet kon nog worden gekeerd door Tom Boks. In de rebound was Trumaine Balrak wel succesvol. Over en weer bleven er kansen komen, waar Kevin Sterling net niet bij de bal kon voor de gelijkmaker en Maria en Wimilio Vink de partij al op slot hadden kunnen gooien.

Rode kaart

Na de pauze hield TEC de controle en daarbij bleek opnieuw dat de versterkte Tielse defensie de zaken een stuk beter op orde heeft dan voor de winterstop. Koninklijke HFC claimde wel een penalty vanwege hands, maar de Haarlemse ploeg moest zelf de slotfase in met tien man door een rode kaart voor Michael Timisela. HFC probeerde nog wel om een offensief in te zetten en Koen Beeren raakte met een kopbal nog de lat. Daarna wist TEC in blessuretijd de partij toch de beslissen door de treffer van Maria.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD