Volg ons
Daoud Bousbiba TEC

Tweede Divisie

TEC raakt Bousbiba kwijt aan FC Eindhoven

TEC raakt Bousbiba kwijt aan FC Eindhoven

Het verblijf van Daoud Bousbiba bij TEC blijft slechts beperkt tot driekwart seizoen. De 21-jarige aanvaller heeft namelijk een contract weten te verdienen bij FC Eindhoven. Hij tekent na een succesvolle proefperiode een contract voor twee seizoenen. Daarmee raakt TEC na de komst van Wimilio Vink nu dus ook een speler kwijt.

Liesblessure speelde op bij Ajax

Bousbiba begon het vorige seizoen bij Jong Ajax, maar besloot om na een aantal maanden te verkassen naar TEC. Via Gery Vink, adviseur bij TEC en jeugdtrainer van Ajax, kwam hij in Tiel terecht. Ruim een jaar eerder had hij een contract getekend bij Ajax, maar met name door een liesblessure bleef zijn debuut uit. “Ik ben door een schaambeenblessure veertien maanden uit de roulatie geweest. Dan wordt het bij Ajax moeilijk om een kans te krijgen. Ik kon het toch al niet goed vinden met de trainer, dus heb besloten om te vertrekken”, vertelde hij toen in De Gelderlander.

Acties en snelheid

Zijn debuut bij TEC tegen FC Lienden was een klein drama, want hij liep na een half uur al een blessure op. Zijn knieschijf schoot uit de kom. Uiteindelijk raakte hij alweer snel fit en speelde vijftien duels voor TEC. Daarin scoorde Bousbiba vier keer. Deze zomer heeft hij een proefperiode afgewerkt bij FC Lienden en dat was zeer succesvol. Technisch directeur Harm van Veldhoven is op de clubsite dan ook lyrisch. “Bij TEC viel Bousbiba regelmatig op, waardoor hij bij ons een kans heeft gekregen om mee te trainen in de voorbereiding. Met zijn acties en snelheid overtuigde hij ons om de samenwerking voort te zetten.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie