maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTEC raakt Bousbiba kwijt aan FC Eindhoven

TEC raakt Bousbiba kwijt aan FC Eindhoven

Het verblijf van Daoud Bousbiba bij TEC blijft slechts beperkt tot driekwart seizoen. De 21-jarige aanvaller heeft namelijk een contract weten te verdienen bij FC Eindhoven. Hij tekent na een succesvolle proefperiode een contract voor twee seizoenen. Daarmee raakt TEC na de komst van Wimilio Vink nu dus ook een speler kwijt.

Liesblessure speelde op bij Ajax

Bousbiba begon het vorige seizoen bij Jong Ajax, maar besloot om na een aantal maanden te verkassen naar TEC. Via Gery Vink, adviseur bij TEC en jeugdtrainer van Ajax, kwam hij in Tiel terecht. Ruim een jaar eerder had hij een contract getekend bij Ajax, maar met name door een liesblessure bleef zijn debuut uit. “Ik ben door een schaambeenblessure veertien maanden uit de roulatie geweest. Dan wordt het bij Ajax moeilijk om een kans te krijgen. Ik kon het toch al niet goed vinden met de trainer, dus heb besloten om te vertrekken”, vertelde hij toen in De Gelderlander.

Acties en snelheid

Zijn debuut bij TEC tegen FC Lienden was een klein drama, want hij liep na een half uur al een blessure op. Zijn knieschijf schoot uit de kom. Uiteindelijk raakte hij alweer snel fit en speelde vijftien duels voor TEC. Daarin scoorde Bousbiba vier keer. Deze zomer heeft hij een proefperiode afgewerkt bij FC Lienden en dat was zeer succesvol. Technisch directeur Harm van Veldhoven is op de clubsite dan ook lyrisch. “Bij TEC viel Bousbiba regelmatig op, waardoor hij bij ons een kans heeft gekregen om mee te trainen in de voorbereiding. Met zijn acties en snelheid overtuigde hij ons om de samenwerking voort te zetten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD