Volg ons
TEC juicht

Tweede Divisie

TEC pakt in derby vierde zege op rij

TEC pakt in derby vierde zege op rij

TEC is hard op weg om zich veilig te spelen in de Tweede Divisie. De formatie uit Tiel wist ditmaal de derby te winnen door FC Lienden met 0-1 te verslaan. Het was voor de oranjehemden alweer de vierde zege op rij en daardoor staat de teller nu op 39 punten, zes meer dan nummer vijftien Jong Vitesse. FC Lienden heeft met 36 punten maar een kleine marge op de promotie-degradatieplaatsen.

Snelle treffer

Na een fraaie opkomst op De Abdijhof kwam TEC al heel snel op voorsprong. Josemar Makiavala was de doelpuntenmaker. Kurtley de Windt gaf de assist en Makiavala rondde af voor 0-1. De bezoekers kregen daarna in de eerste helft heel veel kansen om weg te lopen. Met name Wimilio Vink werd twee keer in stelling gebracht. Hij schoot een keer van drie meter afstand op Jan Schimmel en miste vervolgens nog een kans. Lienden werd alleen gevaarlijk vanuit vrije trappen en in blessuretijd werd de lat geraakt.

Goals voor beslissing blijven uit

In de tweede helft raakte Vink de buitenkant van de kruising en een vrije trap van de aanvallende middenvelder werd door Schimmel eruit gedoken. Hij deed vervolgens het voorbereidende werk, maar nu schoof De Windt de bal in het zijnet. In de slotfase werd daarop FC Lienden nog wel gevaarlijk, maar Van der Sman wist zijn doel andermaal schoon te houden.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie