maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTEC dendert ook over Jong FC Twente heen naar middenmoot

TEC dendert ook over Jong FC Twente heen naar middenmoot

TEC heeft in een razend tempo de degradatiezone verlaten in de Tweede Divisie. De formatie uit Tiel leed voor de winterstop een aantal smadelijke nederlagen en wist zich in de winterstop met name defensief goed te versterken. Zo werd voor de derde keer op rij gewonnen zonder een goal te incasseren, ditmaal van Jong FC Twente: 3-0.

Maguire de grote man

Tegen de Tukkers was Barry Maguire de grote man. De controlerende middenvelder, die na twee hernia’s besloot om Noorwegen te verlaten en bij TEC zijn carrière een nieuwe impuls te geven, wist al na een paar minuten de score te openen. TEC zette Jong FC Twente volledig vast en dat resulteerde niet veel later ook in de tweede treffer. De voorzet van Gianluca Maria werd voor het doel gemist, maar Maguire reageerde attent op de doorgeschoten bal om alsnog af te drukken: 2-0.

TEC vliegt naar elfde plek

Dat de score na de rust niet drastisch werd opgevoerd was een klein wonder. Paul Bosvelt besloot halverwege gelijk drie keer te wisselen, maar Jong FC Twente bleef machteloos. Kans op kans werd er genoteerd voor TEC, afmaken was er alleen niet bij. Pas in de slotfase maakte Kurtley de Windt er 3-0 van. Hij werd diepgestuurd door een lange bal en wist Nick Hengelman te omspelen. Door de overwinning op de hekkensluiter weet TEC na HHC Hardenberg en Koninklijke HFC opnieuw een directe concurrent aan de kant te zetten. De oranjehemden stijgen zelfs naar de elfde plaats. Jong FC Twente staat nog altijd stijf onderaan en lijkt degradatie inmiddels al bijna niet meer te kunnen ontlopen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD