maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTEC bezorgt HHC nieuwe dreun; Spakenburg gelijk bij Vitesse

TEC bezorgt HHC nieuwe dreun; Spakenburg gelijk bij Vitesse

De competitiestart van HHC Hardenberg begint langzaamaan zorgelijk te worden. Op eigen veld werd ditmaal met liefst 0-3 verloren van TEC, waardoor de ploeg van Joseph Oosting pas drie punten op de teller heeft. Spakenburg kwam mede door een flinke keepersblunder niet verder dan een gelijkspel bij Jong Vitesse.

HHC Hardenberg – TEC 0-3

Beide clubs kregen in het eerste kwartier een levensgrote kans. Eerst werd Rob van der Leij gestuit door een verdediger, waarna Matthijs van Gessel vergat te scoren. Wimilio Vink schiet vervolgens ook nog op de paal en de rebound van Brian Peters gaat naast. De kansen bleven in rap tempo komen, waar een inzet van Jan Hooiveld geblokt werd door een verdediger wist Sander Danes aan de andere kant twee keer te redden. Hooiveld produceerde een te slappe kopbal en een omhaal van Van der Leij ging over. Vijf minuten voor rust werd de score eindelijk geopend door Peters. Hij kopte de 0-1 binnen. In de tweede helft voerde HHC de druk op met een aantal goede schoten van afstand.  Peters kreeg dan ook de beste kans om de score te verdubbelen, dat liet hij tot twee keer toe na. In de slotminuten werd het echter alsnog zelfs 0-3 door eerst een rake counter van Wimilio Vink en vervolgens invaller Kay Huijgens.

Jong Vitesse – Spakenburg 2-2

Olivier Pilon en Philip Ties kregen in het eerste kwartier allebei een goede kans, maar zagen hun schot gekeerd door Jeroen Houwen. Jong Vitesse was flink versterkt, want Matthew Miazga (gehuurd van Chelsea) en Adane Tighadouini moesten wedstrijdritme op doen. Spits Abiola Dauda werd deze zomer niet verkocht en zo is hij nu ook naar Jong Vitesse teruggezet. Houwen was na ruim twintig minuten wel omspeeld door Kees Tol, maar hij miste vervolgens het doel. Zoals vooraf aangegeven werden Miazga en Tighadouini in de rust vervangen. Spakenburg hield het overwicht en kwam via Tim Sanders op voorsprong. Een corner van Tol werd doorgekopt en Sanders kon afdrukken voor 0-1. Vitesse kwam echter toch terug in de partij. Kai Koreniuk stond helemaal vrij in de zestien en hij wist een voorzet met een volley af te ronden (1-1). Na deze goal had Spakenburg steeds meer moeite het spel te maken en Mohammed Osman zorgde na een blunder van Theo Timmermans zelfs voor 2-1. Razendsnel wist Spakenburg dat recht te zetten. Een te korte terugspeelbal werd door Danny van den Meiracker onderschept. Hij legde af op Tol voor 2-2.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD