woensdag, 24 juli 2024
Voetbal247.nlClubsGVVVTaoufik Adnane schetst trainersprofiel GVVV: 'We hebben een harde hand nodig'

Taoufik Adnane schetst trainersprofiel GVVV: ‘We hebben een harde hand nodig’

Natuurlijk is sportpark De Krom niet de plek waar je als nummer laatst de boel even op de rit gaat zetten, daar waren vriend en vijand het wel over eens. Maar aanvoerder Taoufik Adnane vond wel dat het nieuwe, realistische, spelconcept houvast kon bieden voor de toekomst. De linksback van de Blauwen vertelde, in gesprek met Voetbal247.nl, bovendien aan welk profiel de nieuwe man moet voldoen. ,,We hebben een harde hand nodig.”

,,Vooraf reken je er niet op dat je een punt of meer mee gaat nemen uit Katwijk,” begint Adnane zijn nabeschouwing. ,,Maar we hebben het Katwijk een uur lang lastig weten te maken.” De bevestiging dat GVVV het goed op orde had, kwam in de rust vanuit de andere kleedkamer. ,,De trainer van Katwijk ging flink tekeer in de rust,” zegt Adnane. Dat had voor een groot deel te maken met hoe de ploeg uit Veenendaal zich weerde: veel mensen achter de bal en het spel van Katwijk op alle mogelijke manieren ontregelen.

,,Het was een roerige week door het afscheid van Jochem Twisker, maar we hebben desondanks goed en fel kunnen trainen.” Daarbij zal de nadruk vooral hebben gelegen op de nieuwe overlevingstactiek. ,,We hebben jarenlang het publiek willen en kunnen vermaken, maar we zitten nu in een situatie waarin elk punt belangrijk is,” zegt Adnane met enige spijt in zijn stem. Op de vraag welke trainer zijn ploeg daarin moet gaan sturen, heeft Adnane een duidelijk antwoord. ,,We hebben een trainer met een harde hand nodig.”

,,Een mix van de kwaliteiten van Assink, De Wolf en Oosterlee zou ideaal zijn,” vervolgt hij. Een van die drie namen was aanwezig op De Krom. ,,Niek Oosterlee komt wel vaker bij ons kijken. Ik heb ook nog regelmatig contact met hem,” zegt Adnane. ,,Een echt voetbaldier en een hele fijne trainer,” vindt Adnane. Maar we moeten met zijn allen geen conclusies verbinden aan de aanwezigheid van Oosterlee, wil Adnane nog eens benadrukken.

Wie dan wel de nieuwe trainer wordt zal in de komende weken bekend worden. Dat het hoe dan ook een zwaar seizoen gaat worden, is wel zeker. ,,Maar we gaan er vol voor strijden om uit deze situatie te komen,” besluit Adnane zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD