woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTamerus: 'Wij spelen naar onze mogelijkheden, dus geen Barcelona-voetbal'

Tamerus: ‘Wij spelen naar onze mogelijkheden, dus geen Barcelona-voetbal’

Koninklijke HFC lijkt de zowel de vorm als het spelconcept te hebben gevonden waarmee het op weg is naar lijfsbehoud in de Tweede Divisie: “Eindelijk kunnen we profiteren van gunstige uitslagen van onze concurrenten, maar we zijn er nog lang niet”, stelt spelmaker Gert Jan Tamerus tegenover TweedeDivisie.org.

Iedereen zijn kracht benut

Tamerus zag hoe zijn ploeg met opportunistisch spel een 1-0 achterstand bij Spakenburg wist om te buigen in een 1-2 zege: “Aan het begin van het seizoen had ik nog wel het gevoel dat we mooi voetbal moeten spelen, maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat dit spel bij ons past. We spelen geen Barcelona-voetbal, maar we zorgen er wel voor dat iedereen in zijn kracht wordt benut.”

Samen veel strijd te leveren

“Tijdens de wedstrijd tegen Spakenburg bleven we elkaar de hele wedstrijd oppeppen, ondanks dat we voor rust al zes of zeven honderd procent kansen niet wisten te benutten. Je zag namelijk dat de spelers van Spakenburg steeds onzekerder werden”, vervolgt de oud-prof. “Dan is het heel mooi als we hem alsnog winnen. We willen namelijk dolgraag in de Tweede Divisie blijven en zijn bereid daar samen veel strijd voor te leveren.”

Jaartje aan vast

De ervaren aanvallende middenvelder speelt ook volgend seizoen nog bij de traditieclub: “In principe plak ik er nog een jaartje aan vast. Ik speel nog met veel plezier en door de blessures gedurende mijn carrière heb ik het spelletje genoeg moeten missen. Het enige voorbehoud is nog wanneer er een hele mooie kans als trainer voorbij zou komen. Ik volg de cursus TC1 en ben hoofd jeugdopleiding bij Koninklijke HFC. Op termijn wil ik graag verder in het trainersvak, maar normaal gesproken voetbal ik volgend seizoen nog in dit fijne team.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD