Volg ons
gertjan-tamerus-koninklijke-hfc

Tweede Divisie

Tamerus: ‘Wij spelen naar onze mogelijkheden, dus geen Barcelona-voetbal’

Tamerus: ‘Wij spelen naar onze mogelijkheden, dus geen Barcelona-voetbal’

Koninklijke HFC lijkt de zowel de vorm als het spelconcept te hebben gevonden waarmee het op weg is naar lijfsbehoud in de Tweede Divisie: “Eindelijk kunnen we profiteren van gunstige uitslagen van onze concurrenten, maar we zijn er nog lang niet”, stelt spelmaker Gert Jan Tamerus tegenover TweedeDivisie.org.

Iedereen zijn kracht benut

Tamerus zag hoe zijn ploeg met opportunistisch spel een 1-0 achterstand bij Spakenburg wist om te buigen in een 1-2 zege: “Aan het begin van het seizoen had ik nog wel het gevoel dat we mooi voetbal moeten spelen, maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat dit spel bij ons past. We spelen geen Barcelona-voetbal, maar we zorgen er wel voor dat iedereen in zijn kracht wordt benut.”

Samen veel strijd te leveren

“Tijdens de wedstrijd tegen Spakenburg bleven we elkaar de hele wedstrijd oppeppen, ondanks dat we voor rust al zes of zeven honderd procent kansen niet wisten te benutten. Je zag namelijk dat de spelers van Spakenburg steeds onzekerder werden”, vervolgt de oud-prof. “Dan is het heel mooi als we hem alsnog winnen. We willen namelijk dolgraag in de Tweede Divisie blijven en zijn bereid daar samen veel strijd voor te leveren.”

Jaartje aan vast

De ervaren aanvallende middenvelder speelt ook volgend seizoen nog bij de traditieclub: “In principe plak ik er nog een jaartje aan vast. Ik speel nog met veel plezier en door de blessures gedurende mijn carrière heb ik het spelletje genoeg moeten missen. Het enige voorbehoud is nog wanneer er een hele mooie kans als trainer voorbij zou komen. Ik volg de cursus TC1 en ben hoofd jeugdopleiding bij Koninklijke HFC. Op termijn wil ik graag verder in het trainersvak, maar normaal gesproken voetbal ik volgend seizoen nog in dit fijne team.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie