donderdag, maart 4, 2021
Home Competities Tweede Divisie Tamerus: 'Tijdrekken en anti-voetbal hoort er een beetje bij af en toe'

Tamerus: ‘Tijdrekken en anti-voetbal hoort er een beetje bij af en toe’

Was het catenaccio van keurige Italiaanse snit, of Haarlems realisme tijdens een bezoek aan de regerend landskampioen? Hoe je het ook noemen wil, het resultaat was in ieder geval dat het Katwijk van Jan Zoutman zich negentig minuten lang stuk liep op het Koninklijke metselwerk rond het eigen strafschopgebied. Dankzij een zondagsschot op zaterdag van Lars Weistra vertrokken de Haarlemmers voor het tweede seizoen op rij met het volle pond vanaf De Krom. Trainer Gertjan Tamerus reageerde met een glimlach op de beschimpingen van het thuispubliek over het ‘anti-voetbal’ van zijn ploeg en zadelde ondertussen zijn collega Zoutman met een lastige puzzel op.

- Advertentie -

,,Ik zag met deze tactiek vooraf wel mogelijkheden tegen Katwijk. We zijn wel op bezoek bij de regerend kampioen, dan kun je geen open huis houden. Het plan was wel om aan te vallen waar we konden, maar we werden gedurende de wedstrijd ook wel teruggedrongen door Katwijk. Niettemin vind ik dat wij wel de beste kansen hebben gehad tijdens de wedstrijd”, zei de dit seizoen debuterende hoofdtrainer in zijn nababbel. ,,Dat geschreeuw over anti-voetbal zal vooral zijn gegaan over het tijdrekken van mijn ploeg. Aan de ene kant wel te begrijpen, maar we spelen wel op het niveau grote mannen-voetbal, dan horen dit soort dingen er ook wel een beetje bij af en toe”, stelde Tamerus tegenover Voetbal247.nl.

Zijn collega Zoutman sprak van een lastige wedstrijd tegen een ploeg die weinig risico’s nam en achterin de ruimtes klein hield. ,,Ik vond ons met name in de eerste helft nog redelijk spelen, maar we waren te slordig in de eindfase, waardoor we veel te weinig creëren. Aanvallend was het bij ons niet goed genoeg”, stelde Zoutman in zijn analyse achteraf, waarbij hij verder stelde dat de creativiteit om de defensie van Koninklijke HFC kapot te spelen ontbrak.

Dat had niet eens zozeer met een gebrek aan creatief vermogen van de aanwezige spelers te maken, de sleutel zat hem vooral in de afwezigheid van kapstok Jordy Hilterman. Waar Hilterman voor ‘komende mensen’ iemand is waarmee je de combinatie kan zoeken, is het vizier van Marciano Mengerink vaker naar de goal gericht. Dat leverde in de eerste helft de grootste kans op voor de thuisploeg (na een fantastische individuele actie) en in de tweede helft ook nog een mogelijkheid, maar het zorgde er ook voor dat het aanvalsspel van de Krombewoners eendimensionaal en voorspelbaar werd. Omdat Hilterman ook nog eens de enige spits met enige lengte is in de selectie van Katwijk, was het geven van hoge voorzetten ook een schier onmogelijke missie tegen de grote verdedigers van de Koninklijke.

Jordy Hilterman is wel op de weg terug, maar met hem als enige kapstok in de selectie blijft de positie in de punt dunnetjes bezet voor een ploeg die in het gros van de wedstrijden de bal zal hebben tegen ploegen die achterin een extra zekerheid hebben ingebouwd. Het feit dat Katwijk vooral in thuiswedstrijden tegen puntenverlies aanloopt kan als onderbouwend argument worden aangewend om voor eind januari toch maar een paar rondjes mee te draaien in de transfercarrousel en de jacht te openen op nog een nummer 9 met lengte. Of zou spitsentrainer Joost Leonard nog te porren zijn voor een praktische masterclass van drie maanden?

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES