Volg ons

Tweede Divisie

Tamerus: ‘Periodetitel zou mijlpaal voor de club zijn

Tamerus: ‘Periodetitel zou mijlpaal voor de club zijn

Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC treffen elkaar vanmiddag niet alleen in de race om aan te blijven haken bij de bovenste plekken op de ranglijst, het duel is ook van cruciaal belang met het oog op de tweede periodetitel.

,,Ik zie het winnen van de periodetitel voor HFC vooral als het halen van de eerste echte prijs op het hoogste amateurniveau”, zegt trainer Gertjan Tamerus in gesprek met het Haarlems Dagblad. ,,Een mijlpaal voor de club. Daarbij zou het betekenen dat wij dertien wedstrijden op een rij ongeslagen zijn gebleven. Vooralsnog zouden wij de enige club in de tweede divisie zijn die dat dit seizoen heeft geflikt.”

Tamerus prijst bovendien de Tricolores: ,,Excelsior is één van de best voetballende ploegen van de tweede divisie. Op allerlei gebieden is de club vergelijkbaar met HFC. Net als wij beschikt Excelsior Maassluis over een uitstekende jeugdopleiding waardoor er veel ’eigen’ jongens in het eerste spelen. In de regel meer dan bij ons het geval is. Dus zij zijn op dat gebied al wat verder.”

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie