zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTamerus (HFC): Zet een definitieve streep door het huidige seizoen

Tamerus (HFC): Zet een definitieve streep door het huidige seizoen

Niemand kan vooralsnog duidelijkheid verschaffen of en wanneer de amateurcompetitie dit seizoen herstart zal worden. In een interview met het Haarlems Dagblad sprak Koninklijke HFC-trainer Gertjan Tamerus zich uit voor het niet meer hervatten van de huidige competitie, dit mede met het oog op de grotere kans op blessures bij de spelers.

De door de KNVB voorgestelde optie om de Tweede Divisie op te delen in twee poules waarin een ieder twee keer tegenover elkaar zal staan kan Tamerus niet bekoren. ,,Naar Tiel, Groesbeek en Hardenberg. Dan krijg je direct weer te maken met al die reisbewegingen waar we nu al zo bang voor zijn. Bovendien is het met een volgepropt programma vragen om blessures. Dat zie je nu al in het profvoetbal. Bij de amateurs zouden er nog veel grotere klappen vallen”, aldus de oefenmeester tegenover de voornoemde krant.

Tamerus zou liever oefenwedstrijden spelen als de overheid weer groen licht zou geven om duels af te werken en zich op deze wijze voorbereiden op een nieuw seizoen. ,,Je moet het na deze langdurige stilstand heel rustig opbouwen. Vanaf het moment dat er weer onbelemmerd kan worden getraind heeft de KNVB het over een voorbereidingstijd van vier weken. Ik vind dat onverantwoord. Het opbouwen zal zes tot acht weken in beslag nemen. “

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD