maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTamerus gaat door 'tot het zielig wordt'

Tamerus gaat door ’tot het zielig wordt’

Volgende maand blaast hij 36 kaarsjes uit. Gert Jan Tamerus is echter nog altijd een belangrijke waarde bij de Koninklijke HFC. De aanvallende middenvelder weet nog niet wanneer hij een punt achter zijn actieve loopbaan zet.

Pinchhitter kan ook

“Nu speel ik nog in de basis en ik kan me ook voorstellen dat ik in een andere rol, bijvoorbeeld als pinchhitter, nog van waarde kan zijn, dus ik wil nog wel even door. Maar het moet niet zielig gaan worden, dan moet je gewoon stoppen. Nu vind ik het echter nog heerlijk om te voetballen”, vertelt de oud-prof van Heracles en NAC Breda tegen TweedeDivisie.org.

Hoofd opleidingen

Desalniettemin is hij al wel bezig met zijn maatschappelijke toekomst. Tamerus is hoofd jeugdopleidingen bij de Koninklijke HFC: “Hartstikke leuk om te doen. En in die hoedanigheid kan ik ook echt trots zijn als er een A-junior debuteert in het eerste. Want dat is belangrijk voor de club, omdat we het nou eenmaal niet van het grote geld moeten hebben.”

Knokken voor ieder punt

Tamerus is daarin ook realistisch: “We wisten dat het een lastig seizoen zou worden en moeten gewoon knokken voor ieder punt. De start is niet geweldig, maar dat komt ook doordat het een paar keer in wedstrijd niet meezat en we misschien een beetje moeten wennen aan het niveau. Het is zaak om te zoeken naar een speelwijze waarin we lastig te verslaan zijn voor tegenstanders.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD