Volg ons
Jeroen-Rijsdijk-Excelsior-Maassluis

Tweede Divisie

“Symbolisch als Excelsior Maassluis landstitel pakt”

“Symbolisch als Excelsior Maassluis landstitel pakt”

Excelsior Maassluis heeft een grote stap naar de algehele landstitel gezet door met 0-2 te winnen bij FC Lienden. Trainer Jeroen Rijsdijk van de Tricolores was tegenover RTV Rijnmond lyrisch over zijn ploeg. “Ik vind dat we echt een goede wedstrijd hebben gespeeld.”

Zo moet een finale gespeeld worden

Daarbij had hij duidelijke termen. “Zakelijk en professioneel, zoals een finale gespeeld moet worden. Het gaat niet om mooi voetbal, het gaat om winnen. Kijk naar alle finales, het is niet mooi. Maar het gaat gewoon om de schaal. We begonnen goed, druk op de bal en duels winnen. Soms was dat op het randje en soms ook er overheen. Dan moet je kijken wat de scheidsrechter toelaat. En ik denk dat Lienden uiteindelijk tegen zichzelf is gaan spelen. Dus dat hebben wij slim gedaan.”

Voorbeeld voor opleiden

Toch wil Rijsdijk nog niet mee gaan in de euforie. “We hebben niet onwijs veel kansen gecreëerd, maar we hebben misschien wel de 0-3 laten liggen. Dan was het helemaal gespeeld en nu moeten we volgende week nog aan de bak moeten. We hebben een goede stap gezet en volgende week moeten we weer focussen.” De laatste amateurtitel voor Maassluis zou hij wel bijzonder vinden. “Het is misschien symbolisch dat een club met veel eigen jeugd deze pakt. Daarmee zijn we een voorbeeld voor opleiden.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie