maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisieSydney van Hooijdonk op huurbasis terug in Nederland, Eredivisionist heeft beet

Sydney van Hooijdonk op huurbasis terug in Nederland, Eredivisionist heeft beet

Sydney van Hooijdonk gaat op korte termijn terugkeren op de Nederlandse velden. De spits, die vorig seizoen vertrok bij NAC Breda, staat op het punt een huurovereenkomst te tekenen bij SC Heerenveen meldt De Leeuwarder Courant. De ‘zoon van’ stond al langer in de belangstelling van De Friezen die dringend een nieuwe spits wilde hebben als back-up voor routinier Henk Veerman. 

Afgelopen zomer deed SC Heerenveen al een poging om de spits van NAC Breda los te kweken, maar toen zonder succes. De 21-jarige spits verkoos een avontuur in Italië bij Bologna boven de stap naar de Eredivisie.

In Italië maakte Van Hooijdonk weinig minuten. In een halfjaar tijd speelde hij slechts 39 minuten die hij ook nog eens mocht verspreiden over slechts vijf invalbeurten. Reden genoeg voor Van Hooijdonk om het geluk in de Eredivisie te beproeven.

Opvallend is dat Bologna eigenlijk niet wilde meewerken aan een verhuurperiode van de lange aanvaller. “Terwijl ik dat zelf wel graag wilde. In samenspraak met Bologna is nu afgesproken dat ik toch word verhuurd. De komende weken wordt duidelijk wat het gaat worden”, zei Van Hooijdonk vorige maand in gesprek met BN DeStem. “Ik weet niet of ik een terugkeer naar Nederland moet willen. Dan kom ik weer onder een vergrootglas te liggen.” Maar die keuze lijkt dan toch gevallen te zijn op SC Heerenveen.

Sydney van Hooijdonk speelde eerder 70 wedstrijden voor NAC Breda en scoorde daarin 23 keer.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]