zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseSV Orion timmert de verdediging dicht

SV Orion timmert de verdediging dicht

SV Orion, zondaghoofdklasser uit Nijmegen, heeft haar selectie voor komend seizoen nagenoeg rond. Eind februari stond vast dat de club vier spelers zou kwijtraken, van wie met name Luuk Langeveld en Tim van den Hurk belangrijk waren in de opmars van de club in de laatste jaren.

Nadat allereerst het technische trio Jeroen van Haaren, Eric Ipema en Yannick Doring voor weer een seizoen waren vastgelegd, werd allereerst in de eigen jeugd naar aanvulling gekeken. Dat leverde middenvelder Doeke Hamminga uit de Onder 23 een contract in de A-selectie op. Aansluitend werd begin dit jaar de aanvaller Jelmer Krooshof van Longa’30 vastgelegd.

Aangezien de club twee doelmannen (Michiel Kok en Pim van Limbeek) ziet vertrekken was begin maart de focus vooral gericht op het vastleggen van hun opvolgers. De club haalde Stan Bruysten terug bij Blauw Wit vandaan en vond bij De Treffers in Rai Jansen aanvulling voor het keepersbestand. In de afgelopen week werd de laatste linie vervolgens versterkt met zowel een rechts – als linksbenige verdediger. Tjijn Jellema is de 23-jarige rechtspoot die overkomt van BVC ’12 terwijl de linkspoot Sjoerd Freriks is. Deze 21-jarige kopsterke verdediger speelde eerder onder meer voor De Graafschap en AZSV en komt deze zomer over van Hilligersberg.

De Oranjehemden verwachten hiermee de Nijmeegse supporters op sportpark Marienbosch een aantrekkelijk team voor te schotelen voor het komende seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD