woensdag, september 29, 2021
HomeCompetitiesEerste DivisieSupporters weer welkom in voetbalstadions, maar wel op anderhalve meter

Supporters weer welkom in voetbalstadions, maar wel op anderhalve meter

Premier Mark Rutte maakte woensdagavond tijdens een persconferentie bekend dat vanaf 1 september 2020 supporters weer welkom zijn in de stadions. Daarbij werd wel direct aangegeven dat de alom bekende anderhalf meter regel van kracht zal blijven.

Naast de afstandsregel werd er tevens bekend gemaakt dat de fans rondom en tijdens de wedstrijden niet mogen zingen. Door deze regels mogen stadions voor ongeveer een derde gevuld worden met supporters. Er zijn veel clubs die meer seizoenkaarthouders hebben dan de fans die dan dus toegang zouden mogen krijgen en dat leverde gemengde gevoelens op bij meerdere clubs.

De premier gaf tekst en uitleg over het besluit. ,,Ik heb vandaag positief nieuws te melden, maar die anderhalve meter blijft cruciaal. We krijgen meer ruimte door afstand te bewaren. In de Kuip, in de Johan Cruijff Arena… mensen zijn weer welkom, maar wel op anderhalve meter.”

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS