vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie"Supporters Spakenburg zaten als ratten in de val"

“Supporters Spakenburg zaten als ratten in de val”

Hans van de Haar heeft met ongeloof de ongeregeldheden tijdens Katwijk tegen Spakenburg staan te aanschouwen. In zijn ogen zijn er door de organisatie op De Krom grote fouten gemaakt. Ook opteert hij tegenover RTV Utrecht voor uitvakken op alle complexen in de Tweede Divisie.

Ongelooflijk dat dit kan gebeuren

“In de eerste helft speelde Katwijk van hun eigen kern af en dan hebben ze hier het gegeven dat de harde kern naar de andere kant moet. Dat is ongelooflijk natuurlijk. Dan lopen ze langs de supporters van Spakenburg en slaat de vlam in de pan. Als je dit van te voren niet weet als beveiliging, want daar moet volledig politie op. Onze supporters zaten als ratten in de val. Zij konden geen kant op en moeten zichzelf verweren. Ik ga niets goed praten, maar wat de Katwijk-supporters doen slaat helemaal nergens op.”

Zo ga je niet met je gezinnetje naar het voetbal

In de ogen van Van de Haar moet er op ieder complex in de Tweede Divisie een uitvak komen. “Dat zou niet meer dan terecht zijn. Er zitten gemiddeld tweeduizend mensen en we willen naar 2.500. Die krijg je alleen niet binnen, want als je dit hoort ga je toch niet met je gezinnetje vier keer een tientje betalen om een wedstrijd te zien. Terwijl het hartstikke goed voetbal is.”

Doe jezelf dus tekort

Spakenburg verloor uiteindelijk met 1-0 van Katwijk. “We hebben zeven honderd procent kansen gemist. Daar doe jezelf dus tekort. Je werkt je een slag in de rondte, je wint de duels en dan krijg je een lullig tegendoelpunt. Dit moet je volgende week wegspelen door drie punten pakken. Maar het is een rotgevoel om zo weg te gaan als je niet terecht verliest”, zo besluit de trainer van de Blauwen tegenover RTV Utrecht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD