vrijdag, februari 3, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsBe Quick 1887Succescoach Rogier Veenstra (Goes) geniet: 'Wie had dat verwacht?'

Succescoach Rogier Veenstra (Goes) geniet: ‘Wie had dat verwacht?’

Rogier Veenstra zal een mooie plaats krijgen in de geschiedenisboeken van de voetbalvereniging Goes. De hoofdtrainer wist zondagmiddag tegen Be Quick 1887 promotie veilig te stellen naar de Derde Divisie en dit in zijn eerste seizoen aan het roer bij de club uit Zeeland. De dertigjarige oefenmeester deelde na afloop complimenten uit aan zijn team en was vooral zeer te spreken over de wil van de spelers iedere keer keihard te willen werken voor een beter resultaat. 

Belonen
Goes won de uitwedstrijd tegen Be Quick met 0-2 nadat het eerder in eigen huis bleef steken op een puntendeling (2-2). In 2017 promoveerde Goes naar de hoofdklasse en nu mag men dus nog een trede hoger gaan spelen. ,,Wie had dat verwacht aan het begin van het seizoen? Wat we donderdag de tweede helft deden, deden we nu de eerste helft. Dat is ook wel het seizoen, dan moet je jezelf natuurlijk belonen, maar als we dat wat beter hadden gedaan dat we kampioen waren geworden. Op zo’n manier is het geweldig”, aldus Veenstra tegenover de camera van Omroep Zeeland.

Erwin Franse
In de tweede helft, toen Goes al op voorsprong stond, was de ploeg vooral bezig met tegenhouden. ,,Soms moet je wel. Natuurlijk zie ik mijn ploeg het liefst de bal in de ploeg houden, maar het is de 41ste wedstrijd en ik denk dat ze er allemaal wel doorheen zaten. Erwin Franse er vroeg uit, een aderlating. Niet voor het eerst dit seizoen zijn er dan andere jongens die opstaan. Be Quick had in de tweede helft veel vaker de bal dan wij, maar ze zijn niet heel gevaarlijk geweest.”

keihard werken
Veenstra wist in zijn eerste jaar bij Goes direct promotie af te dwingen. Een uitstekende prestatie. ,,Het was natuurlijk een gokje om op deze leeftijd de stap te maken naar dit niveau, zeker toen ze nog promoveerden. Ik ben fanatiek, ik heb een plan, ik werk er keihard voor, ik ben kritisch naar mezelf en uiteindelijk is van dit succes maar een heel klein stukje te danken aan mij. Het zijn gewoon echt die gasten die iedere dag keihard willen werken en niet genoegen nemen met een beker of een periodetitel, maar alleen met promoveren naar de Derde Divisie”, besluit de trainer tegenover de regionale omroep.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD