dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieStuntend FC Emmen schrijft geschiedenis met Eredivisie-promotie

Stuntend FC Emmen schrijft geschiedenis met Eredivisie-promotie

FC Emmen heeft geschiedenis geschreven door zich ten koste van Sparta te plaatsen voor de Eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien won op Het Kasteel in de beslissende finalewedstrijd van de play-offs met 1-3. Het eerste duel in Emmen was in 0-0 geëindigd.

Opnieuw was de videoscheidsrechter omstreden. Bij de heenwedstrijd had Sparta zich kwaad gemaakt over het feit dat ook na bestudering van videobeelden geen strafschop werd toegekend na een overtreding van Alexander Bannink. Ook op Het Kasteel kreeg Sparta geen strafschop na een vermeende overtreding op Fred Friday.

Aanvankelijk leek een stunt ver weg voor FC Emmen. Na een half uur kwam Sparta via Stijn Spierings aan de leiding. Op slag van rust maakte Emmen echter gelijk via Michael Chacon. Daarmee had Emmen haar cruciale uitdoelpunt en moesten de Rotterdammers komen. Na een klein uur maakte Anco Jansen er echter 1-2 van met schot van afstand. Enkele minuten later was het duel gespeeld toen Bannink de 1-3 maakte. Sparta leek het geloof verloren en zag bovendien vlak voor tijd Kenneth Dougal rood krijgen na een tackle vol frustratie.

Zo promoveert FC Emmen voor het eerst in haar historie naar de Eredivisie. Sparta degradeert voor de derde keer in haar bestaan naar de Eerste Divisie en treft daar een sterk deelnemersveld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD