zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagStunt JOS Watergraafsmeer: van 0-3 naar 5-4 winst op koploper OFC

Stunt JOS Watergraafsmeer: van 0-3 naar 5-4 winst op koploper OFC

Na ruim een half uur spelen in het 3e Divisieduel tussen JOS Watergraafsmeer en koploper OFC was de vraag bij de toeschouwers bij dit duel op Sportpark Drieburg in Amsterdam niet wie de winnaar zou gaan worden in deze wedstrijd maar wel met hoeveel de thuisclub het onderspit zou gaan delven.

OFC was de bovenliggende partij terwijl de thuisclub er nauwelijks aan te pas kwam, laat staan dat zij ook maar een keer gevaarlijk werden voor het doel van OFC doelman Mike Grim.

Men wist elkaar goed te vinden hetgeen resulteerde in twee doelpunten van Eric Veerman (12e minuut) en de vandaag prima spelende Mohamed Chih, die bij tijd en wijlen de vertrokken El Amrani deed vergeten. En JOS kon in deze fase van de wedstrijd alleen maar tegenhouden. Het was aan doelman Edwin Sudibyo te danken dat de voorsprong bij rust  niet groter was.

En het verval dreigde na de thee nog verder door te zetten toen Niels Springer voor de tweede keer doel trof uit een fraaie combinatie met Chih en Genridge Prijor(0-3).
Op dat moment was de vraag alleen maar “Hoe groot zal het pak slaag gaan worden voor JOS”.

Cor ten Bosch: Ze speelden ons “de poep in de broek”

Trainer Cor ten Bosch had er de gehele week al geen goed gevoel over. “We misten een aantal basisspelers en het werd echt puzzelen hoe mijn elftal er uit zou gaan zien voor deze wedstrijd. We begonnen bovendien wel erg slap aan de wedstrijd. Ik was echt bang dat we een pak slaag zouden krijgen van 5,6-0, Ze speelden ons gewoon “de poep in de broek”.

Maar na die 0-3 kwamen er krachten boven in de ploeg van JOS die niet te verklaren zijn. Uitgerekend in een periode dat OFC dacht achterover te kunnen leunen bij deze voorsprong sloeg JOS in een tijdspanne van 15 minuten (tussen 50ste en 65e minuut) 3x doeltreffend toe. Eerst via Tim Plemper(1-3). Dat zou nog geen ramp behoeven te zijn totdat de thuisclub er enkele minuten weer een echte wedstrijd van maakte. Het was Revelinnio Slijters die de marge terugbracht tot slechts een doelpunt(2-3). En OFC keek er naar, liet het gewoon gebeuren en was nauwelijks in staat iets terug te doen. Het werd vijf minuten later nog erger. Tim Plemper werd in het strafschopgebied onderuit gehaald waarna “good-old” Raymond Fafiani Grimm de strafschop onberispelijk inschoor(3-3).

En dat allemaal met nog een half uur te gaan.
JOS Watergraafsmeer nam het initiatief ; een stunt was in de maak. En dat werd  bewaarheid toen JOS brutaal in de 62e minuut de leiding nam via wederom Fafiani.(4-3). Toen was het tijd voor de  Oostzaners om hun kwaliteiten te laten zien. Men gooide alles op de aanval. De licht geblesseerde Victor van der Linde kwam er in terwijl ook Joël Donald de aanval kwam versterken. Dat leverde tien minuten voor tijd de gelijkmaker op gescoord door Donald(4-4).Maar dit was nog niet het eind van deze onvoorstelbare, onvergetelijke wedstrijd die het publiek gegarandeerd nog lang zal heugen. Vijf minuten voor tijd een corner op rechts genomen door Fafiani die verkeerd door Grim werd beoordeeld en achter hem in het doel plofte(5-4).

Dat in de slotminuten OFC er nog van alles aan deed om de gelijkmaker te scoren was vanzelfsprekend, maar verder dan enkele hachelijke momenten voor het doel van Sudibyo leverde dat niet op. OFC was knock out geslagen door OFC en dat was een forse tegenvaller voor de koploper die hun voorsprong op Gemert zag slinken tot slechts 3 punten en dat met de wetenschap dat beide teams elkaar op woensdag 9 maart ontmoeten in Amsterdam.

Hoe de stemming in de kleedkamer van JOS was na afloop? In het Zuiden kan men carnaval vieren maar de feestvreugde in de kleedkamer van de Amsterdammers deed daar niets voor onder.
Cor ten Bosch had het druk met complimenten in ontvangst nemen.
“Dit zijn weliswaar drie punten maar het zijn ook bonuspunten want hier hadden we niet meer op gerekend en wat een ploeg heb ik he. Zag je die “ouwe vos” Fafianie? 38 jaar jong en een voorbeeld voor de anderen. Let op, we hebben misschien niet de jongste ploeg qua gemiddelde leeftijd maar we hebben wel een ploeg met een groot aantal spelers die zijn  gepokt en gemazeld en beschikken over een groot aantal jaren ervaring bij BVO’s. Nee, deze overwinning koesteren wij en het geeft ons kracht en inspiratie voor de komende belangrijke wedstrijden”.

Als jij blijft Cor, blijf ik ook…

Maar Cor diezelfde Fafianie heeft nog niet bijgetekend bij JOS voor het volgend seizoen?
“ Geen paniek dat gaat gegarandeerd gebeuren. We kunnen het goed met elkaar vinden. Hij zei deze week nog tegen mij. Cor als jij nog een jaartje blijft doe ik datzelfde dus dat gaat goed komen want ik blijf nog minimaal een seizoen”.

Fafianie: Soms hadden we moeite naar dezelfde kleur te spelen  

Fafianie, met veel BVO-ervaring op zak bij o.a. Telstar, Fortuna Sittard, FC Volendam was natuurlijk in zijn sas met zijn hattrick. “Ja dat komt niet veel voor. Het zag er trouwens niet naar uit want we speelden in het begin zeer matig; waren weinig aan de bal, hadden alle moeite om ze tegen te houden terwijl we ook nog regelmatig moeite hadden om de bal naar de juiste kleur te spelen. Na de thee ging het gelukkig beter. We gooiden alle schroom van ons, gingen met lef voetballen met deze overwinning als resultaat”. Helemaal top”.

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD