donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieStunt Kozakken Boys tegen Ajax zit er dit keer niet in

Stunt Kozakken Boys tegen Ajax zit er dit keer niet in

Kozakken Boys wist in 2007 een verlenging af te dwingen tegen Ajax, ditmaal kwam de Werkendamse ploeg er niet aan te pas in de KNVB Beker. De ploeg van Danny Buijs verloor op een afgeladen volle De Zwaaier met 1-6 van de Amsterdammers, waardoor het bekerseizoen er in de tweede ronde op zit.

Erg aanvallende insteek

Buijs had een aanvallend ingestelde ploeg het veld ingestuurd, met naast twee spitsen ook nog Mendes Moreira en Sönmez op de flanken. De trainer gaf ook aan liever ruim te verliezen en te scoren dan de boel dicht te spijkeren voor een 0-1-nederlaag. Zijn defensie nam het in de eerste helft echter wel heel letterlijk. Matteo Casierra kon twee keer vrij inschieten van dichtbij en daartussen door werd een corner wel heel naïef genomen. Er was maar één verdediger tegenover twee aanvallers van Ajax. Die sprong ook nog onder de bal door en zo kon Anwar El Ghazi scoren. Vlak voor rust maakte Vaclav Cerny ook nog de 0-4 na een fantastische pass van Abdelhak Nouri.

Ignacio redt de eer

Een monsterscore behoorde dus tot de mogelijkheden, maar zover liet Kozakken Boys het niet komen. De tweede helft was een stuk degelijker en alleen invaller Pelle Clement maakte nog de 0-5. De buitenspeler raakte tevens na ruim een uur spelen de lat en wist in de slotminuut na opnieuw fraai aangeven van Nouri ook 1-6 te soren. Kozakken Boys werd zelf een aantal keer gevaarlijk vanuit een vrije trap en vijf minuten voor tijd kwam de beloning. Gwaeron Stout wist Raily Ignacio weg te sturen en de spits schoot de bal strak langs Diederik Boer.

Uitslagen KNVB Beker 2016-2017

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD