Volg ons

Tweede Divisie

‘Struikel Zaterdag’ in Tweede Divisie?

‘Struikel Zaterdag’ in Tweede Divisie?

Na een inhaalweekend met een uitgedund programma is de Tweede Divisie toe aan speelronde nummer 21. Voor koploper Katwijk is, met het aanstellen van Jack van den Berg, de hectiek qua randzaken hopelijk wel voorbij. Van den Berg krijgt bij zijn debuut wel direct een pittige kluif voorgeschoteld. De kluif van naaste belager Kozakken Boys is niet minder pittig, al is het feit dat Werkendammers de kluif thuisbezorgd krijgen wel een voordeel.

Net geen Super Zaterdag

Als de voorsprong van de twee overgebleven titelpretendenten minder groot zou zijn, dan zou het stempel Super Saturday afgestoft kunnen worden. Katwijk reist af naar Veenendaal en treft daar de nummer 4 van de ranglijst, GVVV. HHC Hardenberg, de huidige nummer 3, komt op bezoek op De Zwaaier. Gezien het gat tussen nummer 1 en 2 en de rest van de ranglijst wordt het geen Super Saturday, het kan wel zomaar een middagje punten morsen worden op Struikel Zaterdag.

Clashes

Bij Katwijk borrelt er altijd wel een herinnering uit 2010 op, als GVVV uit op het programma staat. Op een mooie dag in mei bleef het lang 0-0 in de play off-wedstrijd voor een plek in de Topklasse. Voor Katwijk was het voldoende, maar de 1-0 uit de heenwedstrijd was slechts een minimale voorsprong. Vlak voor tijd maakte Ten Heuvel aan alle spanning een einde, door de winnende treffer te maken. De afgelopen drie seizoenen wisten de oranjehemden echter niet te winnen bij de Blauwen. Dit seizoen was de heenwedstrijd op De Krom wel een prooi voor Katwijk. Katwijk had de grootste moeite met GVVV, maar won uiteindelijk met 2-0. In 2013 kon GVVV lang in het kielzog van Katwijk blijven. Nadat de Blauwen onderuit gingen tegen HHC Hardenberg, mocht Katwijk zich kampioen van de Topklasse noemen.

Dick Schreuder scenario
Voelt u een mogelijk mini-deja vu? Hardenberg is dit weekend namelijk de tegenstander van Kozakken Boys. Op de Boshoek werd het eerder dit seizoen een knotsgekke voetbalwedstrijd. Kozakken Boys leidde bij rust met 0-3, maar werd in de tweede helft volledig overlopen door Hardenberg. In de slotfase zorgde Hemmink met twee treffers dat de punten alsnog in Hardenberg bleven, eindstand 4-3. Nadat bekend werd dat Danny Buijs komend seizoen naar FC Groningen vertrekt en (vooralsnog) niet per direct is aangesteld, kwam er in Werkendam aan alle onzekerheid een einde. Opgelucht dat het ,,Dick Schreuder-scenario” de nummer 2 bespaard is gebleven kan Kozakken Boys zich opmaken voor een eventuele revanche op de Hardenbergse stunt eerder dit seizoen. FOX Sports zendt vanaf 15.20 uur het duel tussen Kozakken Boys en HHC Hardenberg live uit.

Degradatiekraker
De krakers bevinden zich niet alleen in de top. Ook aan de onderkant moeten veel clubs nog wat punten bij elkaar zien te sprokkelen. Nummer 18, Achilles ’29, komt, bij winst in het onderlinge duel in Groesbeek op gelijke hoogte met nummer 14 Jong Sparta. Trainer Frans Derks zag de afgelopen twee weken een aantal selectiespelers terugkeren. Een kwaliteitsinjectie die de jonge ploeg hard nodig had.

Derby in progress
Verder staat er in de Bollenstreek een ‘derby in progress’ op het programma. VVSB en FC Lisse treffen elkaar voor de tweede keer in de historie in competitieverband en wil je spreken van een echte derby, moet er ook echt wel een stukje onderlinge historie te melden zijn. Daar gaat dit weekend keihard aan gewerkt worden.

De scheids en grensrechters in speelronde 21:

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie