Volg ons
Magid-Jansen-AFC

AFC

Strijdplan AFC voor lijfsbehoud: ‘Nog vier zeges’

Strijdplan AFC voor lijfsbehoud: ‘Nog vier zeges’

AFC boekte zondag een cruciale zege in haar strijd om handhaving in de Tweede Divisie. De ploeg van coach André Wetzel versloeg TEC en verwacht nog vier overwinningen nodig te hebben om ‘erin’ te blijven.

Vijf cruciale duels
,,Op de muur in de kleedkamer van sportpark Goed Genoeg heeft trainer André Wetzel al een paar weken geleden een lijst met alle resterende competitieduels opgehangen”, is te lezen in De Telegraaf. „Per blok van vier duels is erbij gezet hoeveel punten we daarin moeten halen. Grof gezegd komt het erop neer dat we verwachten nog vijf zeges nodig te hebben om erin te blijven”, licht aanvoerder Magid Jansen toe. „Vooral de duels tegen Koninklijke HFC, De Dijk, FC Lisse, Achilles ’29 en TEC zijn aangemerkt als de wedstrijden waarin winst mogelijk en noodzakelijk is. In de andere wedstrijden, tegen bijvoorbeeld GVVV en HHC, kunnen we bonuspunten pakken.”

Lange ballen en strijd
De Amsterdamse traditieclub is er veel aan gelegen om op het hoogste ‘amateurniveau’ actief te blijven. Niet alleen contracteerde de club in de winterstop de gerenommeerde spits Raily Ignacio, ook stapt het noodgedwongen af van de speelwijze die in de clubcultuur verankerd zit: ,,We moet het momenteel even met voetbal doen dat eigenlijk niet bij AFC past: met lange ballen en een flinke dosis strijd”, erkent Jansen. „Maar ‘opa’ is trots op de jongens na deze zwaarbevochten zege op TEC”, besluit de 34-jarige routinier en nestor binnen de kleedkamer.

Discussieer mee!

Meer over AFC