dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieStrijdlustig VVSB redt het niet tegen Roda.

Strijdlustig VVSB redt het niet tegen Roda.

VVSB heeft het woensdagavond niet voor elkaar gekregen om nog meer bekergeschiedenis aan hun mooie palmares toe te voegen. De stuntploeg uit Noordwijkerhout beet zijn tanden uiteindelijk stuk op Roda JC. De hekkensluiter van de eredivisie kwam in de tweede helft nog flink in de problemen, maar uiteindelijk bleek de goal van Dani Schahin genoeg voor een plek in de volgende ronde. 

Na het verlies van GVVV tegen Cambuur dinsdagavond (0-1) was GVVV nog de enige overgebleven amateurclub in de KNVB-beker. Dit is de laatste seizoenen geen uitzondering meer, want “Bavo” mag zich sinds twee seizoenen een echte cupfighter noemen. Ook dit jaar trof het met Roda JC weer een Eredivisie team en dat zorgde vanzelfsprekend voor veel rumoer op het sportpark van de tweede divisionist. Daags voor de wedstrijd bezochten ruim zeventig fans de laatste training van de Noordwijkerhouters om de thuisploeg nog wat extra steun toe te zingen. Tijdens de wedstrijd waren ruim 2600 toeschouwers om hun favoriet in actie te zien tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Na eerder al Telstar uit de beker te hebben gegooid, wilde VVSB graag wéér voor een stunt gaan.

Duitse spits
De ploeg van trainer Robert Molenaar maakt een moeizaam seizoen door en kon het zich natuurlijk niet veroorloven om een figuur te slaan tegen een amateurploeg. De Limburgers startte daarom ook gewoon in een van de sterkste opstellingen, dus met spits Dani Schahin. De Duitse spits vond in de afgelopen weken regelmatig het net en was daarom ook een man om in de gaten te houden voor de VVSB-defensie. De bekerwinnaar van 2000 had een kleine 190 km afgelegd en wist dat het de borst nat kon maken op het zware veld in Noordwijkerhout.

Mistbank
Voorafgaand van de wedstrijd was het echter nog maar de vraag of er überhaupt afgetrapt kon worden. Ruim twee uur voor de wedstrijd  hing er een flinke mistbank over Sportpark de Boekhorst die de wedstrijd wel eens in gevaar kon brengen. Scheidsrechter Ed Janssen checkte voorafgaand aan de wedstrijd of beide doelen zichtbaar waren vanaf de middenlijn. Dit was het geval en zodoende kon er om 18:30 gewoon worden afgetrapt.

Met de schrik vrij
De beginfase was meteen interessant. VVSB wilde meteen een signaal afgeven en mocht ook het eerste schot op doel noteren; Aanvoerder Vladimir Jozic schoot een vrije trap van een meter of 25 op goal, maar Roda-keeper Hidde Jurjus kon de bal gemakkelijk pakken. De eerste mogelijkheid van Roda volgde al snel en was ook meteen gevaarlijk. Uit een vrije trap van Henk Dijkhuizen kwam de bal bij verdediger Tsiy William Ndenge en hij kon redelijk makkelijk op doel koppen. Gelukkig voor Bavo eindigde de bal op de lat en kwam de ploeg met de schrik vrij. Even later had ook Feyenoord-huurling Simon Gustafson de kans om Roda in een zetel te zetten. De Zweed z’n schot stuitte echter op doelman Ruben Valk, die zijn ploeg daarmee redde van een vroege achterstand.

Roda moet het spel maken
De missie van VVSB was vooral om Roda het spel te laten maken. Vanuit de Eredivisie weten we dat de Limburgers ook graag teruggetrokken spelen, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. VVSB zocht vooral zo snel mogelijk de snelle mannen door middel van de lange bal en dit leidde op momenten zeker tot gevaar. Het was zelfs VVSB-aanvaller Tim de Rijk die dé kans kreeg om De Boekhorst te laten exploderen van vreugde, maar de paal stond een Noordwijkse voorsprong in de weg. VVSB was vooral veroordeeld tot het spelen van lange ballen en pogingen van afstand. Vlak voor het eind van de eerste helft was het  Tomas Arroyo die Jurjus nog een keer gestrekt naar de hoek stuurde. Roda liet weinig zien en de 0-0 score bij rust was dan ook een verdiende stand.

Schahin
De tweede helft was een compleet ander verhaal. Roda kwam al snel op voorsprong door een kopbal van Dani Schahin en daardoor was VVSB genoodzaakt om ineens vol gas te geven. Roda trok zich terug en liet zich nog maar zelden zien in het doelgebied van keeper Valk. De heldenstatus van een paar minuten eerder was in de 55 minuut compleet weg voor doelpuntenmaker Schahin. De aanvaller raakte in een luchtduel zijn directe tegenstander met zijn arm in het gezicht. Scheidsrechter Janssen beoordeelde dit als opzettelijk en beloonde Schahin met zijn tweede gele kaart en dus rood. De Limburgers moesten met tien man verder en dit was hét signaal voor de ploeg van Jack Holsbeek om nóg een tandje extra te geven. Roda mag keeper Jurjus dankbaar zijn; de van PSV gehuurde keeper had steeds een passend antwoord op de aanvalsdrang van de ploeg in het paars. Roda beperkte zich tot het wegschieten van de bal en hoopte maar dat het het achterin dicht bleef. Dit blijkt bijna fataal te worden. In een scrimmage voor het doel van Jurjus kon VVSB bijna tóch nog de 1-1 er in werken. Helaas voor de fans met een paars-geel hart gebeurde dit niet en bleven de koempels overeind tot aan het laatste fluitsignaal.

Passie
VVSB red het dus niet, maar de ploeg kan tevreden zijn over de geleverde strijd en passie die vanavond op de grasmat aanwezig was. Roda JC gaat door naar de kwartfinale en daar zal de provincie Limburg blij mee zijn. Na de uitschakeling van Fortuna Sittard en VVV is er nu toch nog een club uit de provincie aanwezig in het beker toernooi.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD